První závod extraligy v Brněnci

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 26. 05. 2002 (2542 přečtení)




Za pěkného počasí se sjelo na první extraligový závod 30 družstev mužů a 9 družstev žen. Startovní pole postrádalo několik dobrých družstev, které se v loňském roce pravidelně zúčastňovaly celého seriálu soutěží. Jsou to družstva Výčap, Opatovic, Velkých Hoštic, Milenov, Hranice a další.

V úvodu startovali kluci z Letohradu Kunčic a přes dvě chybičky vzadu dosáhli slušného času 18,59. Další dobrý čas 18,54 nasadily Vacenovice a tento čas by stačil v loňském roce na první místo, kdy Mistřice dosáhli času 18,60. Tento čas letos pokořilo celkem 7 družstev. Časy byly velice vyrovnané a pořadí na předních místech dělily jen setinky. Mnoho družstev udělalo drobné chybičky, které bych přikládal nervozitě prvního závodu. Již tradičně jedenácté startovaly Petrovice a evidentně jim tohle startovní číslo svědčí. I přes smyčku mezi prvním a druhým béčkem dosáhli nejlepšího výstřiku a dostali se do vedení časem 18,31. Jako jediní měli sraženo na levém proudu pod 18s. V závěru startovního pole šlo po sobě několik dobrých družstev, které mohly pokořit čas Petrovických. My (Radíkov) jsme jeli se založním strojem (1600 ccm) a předvedli jsme docela podařený útok. Přece jen trošku chyběl výkon stroje a tak ve vyrovnaných časech, jaké se dosahují na extralize, jsme obsadili páté místo časem 18,55. Po nás startovala Ostrava Nová Ves složená z profesionálních hasičů, kteří si odskočili tréninkově zaběhnout požární útok. Pěkným časm 18,51 obsadilli konečnou druhou příčku. Jejich výkonem se inspirovalo družstvo Mikulovic a tak se nakonec toto družstvo dělilo o druhé místo s Novou Vsí.
      V kategorii žen také ubylo startovní pole. Chyběly Opatovice, Rychlov, které byly v loni 2. a 3. v celkovém pořadí extraligy. Nově přibyly Chválenice, loňské mistryně republiky. Výčapy v pozměněné sestavě předvedly pouze 20,54. Perfektní útok předvely Chválenice a časem 18,40 se usadily na prvním místě. Na prvním místě se však neohřály dlouho, protože po nich startující Kunovice dokončily útok v ještě lepším čase 18,17.
       První závod extraligy byl víceméně zahřívací a opravdové boje a časy pod 18s budou k vidění v dalších závodech extraligy. Nyní máme čtrnáctidenní pauzu na vypilování chybiček a další závod extraligy v Bojkovicích může vypadat úplně jinak.