Extraliga v Opatovicích

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 03. 07. 2002 (2585 přečtení)




Po čtrnáctidenní pauze se závody extraligy přesunuly do okresu Přerov, konkrétně do Opatovic a Radíkova. Účast družstev na obou soutěžích byla vysoká. Soutěž v Opatovicích se koná již 36 rokem. Do Opatovic se sjelo 41 družstev mužů a 13 družstev žen. Pořadatelé dobře připravili trať, která byla s převýšením asi 1 metr. Soutěžilo se na fotbalovém hřišti a na trati nebylo znát, že v pátek skoro celý den pršelo.

Loni byl vítězný čas na této trati 18,85, takže se ani letos nečekaly nějaké sedmnáctky. Opět o vítězi rozhodovalo jen pár setin stejně jako v loňském roce a výkony jednotlivých družstev byly velice vyrovnané. Nejvíce problémů měli proudaři, kterým mírné převýšení dělalo docela potíže. Na terče se stříkalo i ze vzdáleností přesahujících 7 metrů. Naštěstí šly terče sestříknout i z těchto vzdáleností. První tři místa se rozdělila loňská první trojka v extralize. Petrovice nasadily na této trati dobrý čas 18,57, ale ani ten nebyl nepřekonatelný, protože pravý proud mírně prostříkal. Vylepšit tento čas se podařilo Radíkovu, který z něj ukrojil ještě 4 setiny (loni 2 setiny) a časem 18,53 letos porpvé na extralize zvítězil. Třetí příčku získaly časem 18,65 Babice, startující v závěru pole. Pod 19 vteřin se ještě dostala Ostrava Nová Ves a připsala si další body do celkového hodnocení extraligy.
       V ženské kategorii se dařilo domácímu družstvu Opatovic, které letos nejezdí všechny závody extraligy a zaměřuje se na Velkou cenu okresu Přerov. Ženy z Opatovic zvítězily kvalitným časem 19,19. Druhé skončily Výčapy s časem 19,64. Kunovice obsadily třetí příčku - 20,22.
       Osobně se mi soutěž v Opatovicích líbila, pořadatelé připravili hodně druhů jídel, celou soutěž provázel komentář starosty obce pana Tomečka, který informoval díváky o průběžných výsledcích extraligy, předchozích ročnících .... . I startování bylo tentokrát bez problémů (stejně jako v Ostravě).