Premiéra extraligy v Břevenci

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 08. 06. 2003 (2834 přečtení)




Po úvodním závodu, který se konal samostatně, se druhého závodu ujali premiérově pořadatelé ze Sboru dobrovolných hasičů v Břevenci. Na závodníky čekala dobře připravená trať s betonovým náběhem od startu až po káď. Časomíra byla stejná jako v Brněnci zapůjčená od hasičů z Plumlova.

Od základny se trať asi 40 metrů mírně svažovala z kopce, od třetího béčka se pak běželo do kopce. Celkové převýšení bylo odhadem asi plus 1 metr. První startující družstvo bylo tentokrát domácí, jako by chtěli ukázat ostatním, jaký čas se dá na jejich trati udělat. Nasadili dobrý čas 18,74s. Bohužel z vedení se domácí družstvo radovalo jen do startu Mistřic, kteří vylepšili jejich čas o 2 setiny. Velice jsem byl zvědav na požární útok Petrova, kterým se letos daří, ale nespojení proudnice na pravém proudu znamenalo nehodncený útok. Družstvo Vacenovic, třetí z minulého závodu, opět zaběhl pohledný požární útok a celkově obsadil opět třetí příčku. Všichni byli jistě netrpěliví na start jedenáctého družstva. Petrovice poslali vodu dopředu v 7,6s což mělo za následek nedotažené béčka a rozdělovač. Levý proud pak po problémech při zapojování proudnice srazil stejně jako domácí v čase 18,74s. Pravý proudař měl sraženo více jak o vteřinu lépe (17,59s). Babice startující po Petrovicích si vzali ponaučení z předchozího útoku a s vodou ze stroje šli o něco opatrněji, což se vyplatilo a čas 18,20s znamenal konečné druhé místo. První místo si tentokrát odvezli muži z Radíkova časem 18,15s. Reputaci si napravil Plumlov, který časem 18,57 zabodoval na pátém místě. Do předních míst ještě promluvily Výčapy - 18,54s.
     Ženskou kategorii zahájily holky ze Staré Vsi časem 19,44s. Nedařilo se Výčapským holkám, když levé proudařce vypadlo céčko při zapojování proudnice. Nedařilo se taky Radíkovu, který v improvizované sestavě nedal vodu podle svých představ. Poslední startující družstvo žen z Kunovic jasně a suverénně ukázalo, kdo loni vyhrál extraligu a dalším vítězstvím si upevnil vedoucí pozici v extralize. Zbývá již jen dodat čas 18,52s. Staré Vsi tedy stačil jejich čas na druhé místo.
     Celkem se do Břevence sjelo 32 družstev mužů a 7 družstev žen. Pořadatelé se svého úkolu zhostili na jedničku. Musím pochválit vylévání hadic a snahu pořadatelů zajistit pro všechny stejné podmínky. Ještě jsem neviděl, aby se ihned dva lidé vrhli na prasklou hadici a během vtěřiny ji odtáhli mimo trať, ještě dříve něž stačil zareagovat strojník. Samostantou kategorií bylo množství cen, kteří si odvezli snad všichni soutěžící, kteří se této soutěže zúčatnily.Družstva obdrželi kromě finančních odměn dárkové balíčky až do patnáctého místa. Ceny byly připraveny i pro nejrychlejší setřiky. V ženské kategorii to byla proudařka z Kunovic - 17,37. V mužské kategorii jsem si cenu odvezl já sestřikem 16,98s. Oficiální Výsledkovou listinu si můžete stáhnout zde.