Moravskoslezský pohár ve Svinově na 2B.

Autor: HONZA M. Neplachovice OP (honza.maly@centrum.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 10. 06. 2003 (2777 přečtení)




Horké počasí, soutěž na 2B, spousta cen a těžký boj o body do průběžného bodování MSP, to vše bylo připraveno pro 35 družstev účastnících se druhého kola Moravskoslezského poháru ve Svinově. Netradičně se začínalo již v 10.00. Takže polední horko bylo úmorné. Celkem bylo k vidění sedm časů pod 17 vteřin, což na poctivé trati a dosti nerovném terénu považuji za úspěch.

V neděli 8.června 2003 od 10.00 pokračoval za velmi horkého a slunečného počasí Moravskoslezský pohár druhým kolem v Ostravě- Svinově. Soutěž se konala na 2B hadice. . Náběh k základně byl mírně do kopce. Základna stála částečně na asfaltovém chodníku a zbytek trati byl na travnaté ploše. Tato plocha však byla dosti nerovná, což nebylo právě ideální. Na nástupu před zahájením soutěže se sešlo celkem 35 soutěžících družstev z toho 4 družstva veteránů a pouze 2 družstva žen.      Vzhledem k popularitě soutěží na 2B na Ostravsku se očekával vyrovnaný boj o první příčky. Hned čtvrtý startující sbor z Plesné nasadil laťku na čas 16,608. A pak se už časy pod 17 vteřin začaly jen rojit. Bolatice 16,671, Hněvošice 16,777. Na start se nachystali kluci z Neplachovic a časem 16,206 posunuli laťku opět o něco výše. Ovšem pořád na svůj start čekala družstva z Jistebníku (16,450) nebo omlazené Velké Hoštice (16,693). Konec startovního pole patřil domácímu družstvu ze Svinova. Za vydatného povzbuzování se vrhli do boje s časem. Časomíra se zastavila na čase 16,312.
     Z ženské kategorie jsem byl zklamán. Účast pouze dvou družstev a ani jedno nedokončilo svou disciplínu. Velkou pochvalu si zaslouží rozhodčí soutěže, který rozhodoval přesně a razantně. Dvě družstva nenastoupila ani na start z důvodu nedodržení časového limitu přípravy základny. U obou byl problém se savicí, která se dotýkala země a soutěžící si s tímto problémem v limitu 5 min nevěděli rady. Jedno družstvo bylo diskvalifikováno za nesportovní chování (zlostné hození přilbou o zem po nenašroubování koše). Při útoku Sádku se v dráze pohybovalo dítě, které si rodiče nedokázali ohlídat. Na základě protestu se tento útok opakoval.
     Na závěr rozdali pořadatelé velké množství pohárů, finančních a věcných cen. Neplachovice za své první místo dokonce dostaly sud piva. Oficiální výsledky a tabulka Moravskoslezského poháru se nachází na www.volny.cz/neplach-fire1