Pustkovec vyhrál třetí kolo MSP

Autor: HONZA M. Neplachovice OP (honza.maly@centrum.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 18. 06. 2003 (2652 přečtení)




Třetí kolo MSP se konalo opět v Ostravě a to v části Martinov. Soutěžilo se na 2B, celá trať byla asfaltová. Teplota vzduchu byla tropická a výkony velmi rychlé.

     Další kolo MSP se konalo v sobotu 14. 6. 2003 od 14.00 v Martinově za účasti 28 družstev a soutěžilo se na 2B. Soutěž se konala na zcela nové asfatlové silnici, která se mírně svažovala směrem k terčům. Avšak základna byla  postavena netradičně šikmo k ose terčů asi tak o 45 stupňů. Takže se po výběhu od základny běželo \"za roh\" vlevo. Před zahájením soutěže k tomuto problému vznikla živá diskuze. Rada MSP se však usneslá, že to zůstane pro tuto soutěž takto. Počasí bylo tropické a teplotu ještě zvyšoval černý asfaltový koberec.
     Hned druhé se na startovní čáru postavilo družstvo z Pustkovce. Časem 15,686 nenechali nikoho na pochybách, kdo byl několikrát mistrem republiky. Čas byl nasazen a čekalo se co dál. Avšak překonat se to nepodařilo nikomu. Druhý čas pod 16 vteřin udělal Prchalov 15,714. Další časy již byly šestnáctkové. Ikdyž čas Svinova byl přesně na hranici (16.003). Neplachovicím se B hadice svlékla z půlspojky na stroji, naštěstí až těsně po sestřiku, takže čas 16,369 stačil na 5.místo. Na čtvrtou příčku se probojovali časem 16,124 Bolatice. V kategorii ženy byla účast opět slabá, a proto již pozvolna začínám pochybovat o správnosti zavedení ženské kategorie do MSP. Ale snad se to ještě zlepší.  
     Nyní se MSP po čtrnácti dnech přesune na opavsko do Kobeřic, kde se bude závodit na 3B.
Tato soutěž se koná v neděli 29. 6. 2003 od 14.00.

     Oficiální výsledky a tabulku naleznete na www.volny.cz/neplach-fire1