Plumlov vyhrál v Opatovicích rekordem tratě

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 29. 06. 2003 (2743 přečtení)




Po delší odmlce se extraliga opět rozjela tentokrát na Přerovsku. V sobotu 28. června se konal extraligový závod v Opatovicích. Soutěž byla rovněž zařazena do Velké ceny okresu Přerov. Soutěže se zúčastnilo 42 družstev mužů a 16 družstev žen. Proti loňskému roku se účast ještě zvýšila.

Opatovickou trať charakterizuje převýšení asi 1 metr, které jistě zajímavě zamíchalo konečným pořadím. favorizované družstva kazily jeden za druhým. Stabilní formu potvrdily Mistřice a časem 18,65s se ujaly vedení. Nakonec tento čas stačil na druhé místo. Nedařilo se Petrovicím, když pravý proudař prostříkal cenné vteřiny. Babice zase skončili na koši. Radíkov i přes pomalejší vodu 8,6s dosáhl výstřiku L-16,2 a P-16,7. Větší vzdálenost pravého proudaře stála rovněž cenné sekundy. Perfektní útok předvedl Plumlov, který vytvořil nový rekord traťe a časem 18,04s zaslouženě zvítězil. Dokázal se navíc úspěšně poprat se zraněným proudařem a sehnal opravdu kvalitné \"náhradu\" z Horního Poříčí. Petrov opět zabodoval na třetím místě v čase 18.70 Pod devatenáct sekund se dostalo ještě družstvo Hodějic a Břevence.
     Ženskou kategorii jsem bohužel neviděl, protože jsme jeli chystat naši soutěž. Kvůli problémům s novou časomírou byl start prvního družstva asi v 11:45, čím se celá soutěž vzhledem k velké účastu družstev protáhla. Pro závodníky i diváky bylo připraveno tradiční bohaté občerstvení. Některá družstva se přesunula do Radíkova, kde přespali na nedělní závod extraligy.