Petrovice vyhráli jedinou sedmnáctkou

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 29. 06. 2003 (3096 přečtení)




V neděli se závod přesunul jen o pár kilometrů dál do Oderských vrchů do malé vesničky Radíkov. Vzdálenější družstva nocovala v Radíkově a probírala taktiku na nedělní závod. Ovšem při účasti 42 družstev mužů a 15 družstev žen se asi nedá moc taktizovat a musí se jít na plno.

Již první startují Letohrad - Kunčice nasadil výborný 18,42, kterým nasadil první laťku vysoko. Radíkovské terče jsou známé tím, že s narůstající vzdáleností výrazně vzrůstá čas srážení. Babicím ovšem srážení nečinilo žádné problémy a dokončily požární útok za 18,28s. Stoupající formu má rovněž Břevenec, který vylepšil sobotní čas ana 18,54s. Jedenácté startující Petrovice pohledným útokem a výborným sestřikem ukončil útok pod 18 vteřin - 17,75. Ani Radíkovu se nepodařilo tento čas pokořit ve snaze předvést domácímu publiku co nejlepší výkon nakonec skončil šestý za 18,60s.Výkony byly vyrovnané a hodně družstev se vměstanalo mezi 19 a 20 sekundu. Většinou rozhodovala rychlost sestřiku. Po sobotě jistě dobře naladěný a nažhavený Plumlov předvedl útok podobný tomu sobotnímu a časem lehce přes 18 (18,06s) skončil na druhém místě. V průběžném pořadí extraligy se tak vyhoupnul na třetí místo těsně o jeden bod za Radíkov. Naopak dobře si vedoucí Mistřice, klesly ze třetího průběžného místa na čtvrtou příčku. Průběžné pořadí najdete zde.
     Kategorii žen stejně jako v sobotu převedly pěkný útok holky z Hlinska, které se opět dostaly pod 20 vteřin (19,96s). Na těžké terče nejlépe vyzrály děvčata ze Staré Vsi a hodně dobrým časem 18,40 soutěž vyhrály. Na druhé místo dosáhlo družstvo z Petřvaldíku, které když se zúčastní extraligy , vždy se objevuje na předních místech. Je jen škoda, že tyto družstva nejezdí pravidelně.
     Soutěž probíhala svižně a bez časových prodlev. Ukončená soutěže bylo již v 15:30 což při zahájení soutěže (nástup) v 10 hodin byl slušný výkon pro pořadatele. Chtěl bych hlavně poděkovat všem, kteří chystali soutěž a hlavně klukům z Letohradu-Kunčich. Ti celý den vylévali hadice a odtahovali stroje. Diváci a soutěžící si mohli vybrat ze široké nabídky jídel - domácí zabijačky, makrely, gulášek, párky, řízek s bramborem atd. Více se rozepisovat nebudu a nechám hodnocení na Vás.