4. kolo Prostějovské ligy ve Vřesovicích

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 30. 06. 2003 (2952 přečtení)




V sobotu 28.6.2003 se konalo ve Vřesovicích 4. kolo Prostějovské ligy v požárním útoku. Bylo krásné slunečné počasí a taky pěkné vedro.

Na tuto soutěž jsme dorazili pozdě kvůli naší účasti na Extralize ČR v Opatovicích, takže nevím, proč se soutěž o hodinu zdržela. Závodu se zůčastnilo 19 družstev mužů a 4 družstva žen. Trať byla dost z kopce a navíc byla o něco kratší, takže se čekaly dobré časy. Soutěž se pořadatelům celkem vydařila. Jenom bych si příště rozmyslel, koho postavím k základně jako rozhodčího. Spoje u některých družstev byly téměř u sebe. Družstva, která si dala spoje na papír, byla nabádána, že si je mohou dát klidně blíž. Čas pro přípravu základny byl téměř neomezen, proto se taky soutěž mužů protáhla na 2,5 hodiny.

Soutěž vyhráli opět muži s Krumsína, kteří zatím plní roli jednoznačného favorita. Bylo to již čtvrté vítězství v letošní lize. Navíc solidním časem 18,69 s. Ani Krumsín se ovšem nevyhnul chybám na základně a jejich čas mohl být na této trati výrazně lepší. Růžky vystrčil Plumlov B. Kluci předvedli dobrý útok a čas 20,05 s znamenal druhé místě v lize a devět bodů. Jen tak dál...

V soutěži žen vyhráli pro někoho překvapivě stále se lepšící holky z Mostkovic. Soutěž žen byla tentokrát vzácně vyrovnaná. První tři družstva se vtěsnala do jedné vteřiny. Některé krumsínské holky měly tento víkend úplně jiné zájmy, než požární sport, a tak svojí neúčastí přišly o náskok, který si po prvních třech závodech vybudovaly. Při současném bodování ligy by je to mohlo mrzet.