Petrov zvítězil ve Vacenovicích

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 12. 07. 2003 (2792 přečtení)




Do Vacenovic z okresu Hodonín zavítal další extraligový závod, tentokrát jako jediný o tomto víkendu. Na start se postavilo 24 družstev mužů a 7 družstev žen. Soutěž byla rovněž zařazena do Grand Prix Hodonín.

Počet startující družstev byl sice nižší, ale zase kvalita všech startující družstev byla velmi vysoká. Vždyť 6. družstvo od konce mělo čas pod 20 vteřin. Soutěž se konala na fotbalovém hřišti, kde se běhalo na perfektním trávníku. Obdivuji pořadatele, jak dokázali udržet trávník po těch vedrech v tak výborném stavu. Do boje se jako první vrhli domácí a nutno říci, že s rezervou zaběhli čas 18,18 a nasadili tak základní laťku pro ostatní družstva. Druzí v startovním pořadí nastoupili na start kluci z Letohradu Kunčic. Bohužel jakékoliv jiné startovní číslo než jedna jim prostě nesedí. Do pořadí na předním místech promluvily Výčapy výsledným časem 18,53s (LP17,70s).  Nedařilo se tentokrát Plumlovu, který musel improvizovat ve své sestavě na postu rozdělovače a prouda. Babicím nevyšel koš a opakoval se podobný útok jako v Opatovicích. Ani skvělá mašina Karla Gáby již bohužel nedokázala tento handicap (koš na třikrát) smazat. Vyrovnanou formu ukázali opět časem pod 18 vteřin kluci z Petrovic. Jejich sestřik zastavil časomíru na hodnotě 17,91s. Nejrychlejší a velice pěkný útok předvedl Petrov z okresu Hodonín, který dosáhl času 17,68s (PP-17,27s). Na čtvrté příčce se umístil Radíkov za 18,30s (LP-17,26s). S pořadím ještě  zamíchalo poslední startující družstvo z Břevence, které se závod od závodu zlepšuje. V konečném pořadí jim patřila pátá příčka.
     U družstev žen startovaly jako první Výčapy, které časem 17,83 nedaly nikomu dalšímu šanci. Ve snaze překonat tento čas, ostatní družstva chybovala, a tak jsme mohli vidět už jen jeden útok pod 20 vteřin v podání Staré Vsi - 19,88s. Naprosto se nedařilo Kunovicím, které obsadili 7. místo. Ani Radíkov nepředvedl svůj útok bez chyb a dosáhl až páté místo. Třetí místo získaly Oaptovice časem 20,76.
     Organizátoři připravili celou soutěž výborně. Hlídaly se pečlivě ulité starty, slovem celou soutěž provázel Pavel Bábík, který dokázal svým komentářem zaujmout diváky, aby opustili stánky s dobrým jídlem a pitím. Aby taky ne, když zná všechna družstva velmi dobře osobně. Ještě se vrátím k jídlu, protože porce byly opravdu velké (chleba kolik chcete i hořčice), prostě spokojenost. Nástupy byly tentokrát v pořádku, i na vyhlášení byly družstva v počtu 4 a více. Jedinou chybkou bylo selhání časomíry asi u dvou družstev.

Průběžné pořadí a všechny výsledky najdete opět zde.