9 sedmnáctek na extralize v Úhercích!!!

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 22. 07. 2003 (2998 přečtení)




Tento titulek vystihuje vše. Jedním slovem to byl nářez, protože 9 sedmnáctek v jednom závodu na 3B jsme snad nikdo z nás ještě neviděli. Trať byla ideální (mírně z kopce), k tomu ještě lehké terče a recept na rekordy je hotov.

Již od prvního družstva domácích, které předvedlo čas 18,19s s čekajícími proudaři na konci, se dalo tušit, že budou padat skvělé časy. Hned druhý Letohrad Kunčice vylepšil vedoucí čas na 18,04s. Pokusy pod 18 vteřin započali kluci z Výčap, kteří dosáhli času 17,51 z čehož bylo celkové druhé místo. Pak následovala sada sedmnáctek téměř jdoucí po sobě. Babice šuply 17,60 a hned po nich Petrovice o dvě setinky lepší. Nejrychlejší útok však předvedli opět borci z Petrov a časem 17,43 zvítězily. Následující útok Plumlova znamenal čas 17,91s. Tradiční sedmnáctku měl Radíkov a rovněž dosáhl času pod osmnáct vteřin - 17,61s. Do klubu sedmnáctkářů se připojil ještě Krumsín s pěkným časem 17,54s. V druhé polovině startovního pole ještě vystrčili růžky kluci z Minší, kteří s časem 17,79 skončili až sedmí. V závodě mužů padaly osobáky jeden za druhým, přitom se běželo na stejné trati a stejné terče jako v loňském roce.K těmto výkonům jistě přispěla skvělá atmosféra a povzbuzování diváků i soutěžících.
     V kategorii žen zahájily rovněž domácí děvčata povedeným útokem 19,19s. Holky ze Staré Vsi napálily útok a sestříkly terče pod 18 vteřin - 17,84s. Druhou příčku obsadilo družstvo Chválenic, které sice pravidelně nejezdí extraligu, ale útoky umí (a nejen útoky) a dokončilo požární útok za 18,14s. Vůbec se nedařilo Výčapů a Kunovicícím, které tentokrát skončily v poli poražených.
     Soutěž v Úhercích patřila k těm nejrychlejším v celé historii extraligy. Družstva byla ohodnocena peněžitými prémiemi a věcnými cenami - 1. místo u žen byla mikrovlnná trouba. Večer většina družstev přejela do Hůrek, kde si mohli závodníci den před extraligou vyzkoušet rovněž rychlou trať, ale zatím jen na 2B, ale o tom zase až zítra.