Premiéra extraligy v Hůrkách

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR, Zdroj: www.firesport.cz
Vydáno dne 23. 07. 2003 (3285 přečtení)




V podvečer většina družstev přejela do sousedního okresu Rokycany, kde se konal nedělní závod extraligy v Hůrkách. Ti, co přijeli již v sobotu večer, mohli změřit v své síly v požárním útoku na 2B. Na této trati v mužské kategorii rozhodovala především rychlá voda.

Na proudařích zvyklých na 3B byla vidět obrovská rezerva s jakou dobíhali k čáře stříkání. Nejrychlejší útok předvedli kluci z Mniší, kteří vyhráli časem 15,16s. Ukázali, že v okresech nový Jičín, Frýdek-Místek, Ostrava se jezdí především na 2B. Druhý byl Radíkov - 15,32s. Na třetí příčce se umístil Krumsín - 15,37s. Večer se samozřejmě probírala taktika na nedělní závod :-). Někteří to vzali opravdu důkladně až do ranních hodin.
     Závod sliboval podobné časy jako předchozí den, protože trať byla rovněž mírně z kopce. Terče byly lehké, ale pořadatelé na nich trochu přes noc zapracovali, aby nešli přece jen tak lehce dolů. Podle zpráv družstev, kteří byli omrknout trať již loni, pořadatelé  udělali kus práce na areálu a závodní dráze. Kolem základny byl prostor betonový. Od startu k základně byly gumové koberce. Opět dobře šli svůj útok  kluci z Letohradu Kunčic, kteří zaběhli 18,12s, přičemž pravý proudař měl sestříknuto 17,47s. Výborně provedli svůj útok Výčapy, kteří zopakovali umístění z Úherců a skončili na 2. místě. Babice zaválely časem 17,90s i přesto, že rozdělovač zapojoval béčko za běhu. Po Babicích startující Petrovice udělali čas jen o setinku horší. Do pozic na předních místech promluvil svým útokem Žďár - 18,12s, který by jistě pravidelně bodoval v závodech extraligy. Nedařilo se Plumlovu, když rozdělovač šlápnul do céčka a veškeré naděje na dobrý útok byly zmařeny. Levý Petrovský proudař nezapojil proudnici, takže z velmi rychlého  pokusu nebylo nic. Přesto se vyhoupnul na průběžnou třetí příčku v extralize.
     Ozdobou byla kategorie žen. Pěkný útok předvedly holky ze Staré Vsi, ale přece jen prostřik na pravém terči, znamenal až třetí místo. Družstva, která skončila v sobotu na konci výsledkové listiny měla co napravovat. Do boje s časem se pustily Výčapy a sestříkly oba terče pod 18 vteřin - 17,96s. Už se zdálo, že tento čas bude časem vítězným, ale to jen do doby než odběhly excelentní útok Kunovice ve fantastickém čase 17,47s!!!
     Ceny si neodnesly jen družstva na předních místech, ale taky nejrychlejší sestříknutý terč v mužské a ženské kategorii. V mužské to byla moje maličkost se sraženým terčem za 17,31s. V ženské kategorii si tuto cenu odnesla levá proudařka z Kunovic. Cenu si ještě odnesl poslední obsloužený štamgasta, který vydržel u stánků ze soboty na neděli do 5:30. Tím nebyl nikdo jiný než Pepa z Petrovic. Teď si dá i extraliga dovolenou a bude pokračovat za 3 týdny soutěží v Rychlově.