V Neplachovicích se soutěžilo v novém areálu.

Autor: HONZA M. Neplachovice OP (honza.maly@centrum.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 14. 08. 2003 (2711 přečtení)




Zcela nový hasičský areál byl připraven pro účastníky 12. kola MSP v neděli 10. 8. 2003 v Neplachovicích. Soutěžilo se na 3B v kategorii muži a na 2B v ženské katerorii. Na nové trati se příliš nedařilo favoritům. Vše komplikoval vítr.

     V neděli 10. 8. 2003 se seriál Moravskoslezského poháru přesunul na opačný konec regionu, a to do Neplachovic. Nový hasičský areál přivítal celkem 14 družstev mužů a 4 družstva žen. Nízká účast je bohužel kaňkou na jinak vydařené soutěži. Soutěžilo se na 3B v mužské kategorii a na  2B v ženské kategorii. Základna stála na asfaltové ploše a pak se již běželo po trávě. Kvalita trávy byla poznamenána nedostatkem deště a vysokými teplotami letošního léta.
     Hned první tři družstva na startu se postaraly o pěknou podívanou. Jako první se o nastavení traťového rekordu pokusili kluci z Neplachovic. Už to vypadalo velmi dobře (výstřik 17,16), ovšem prostřik na levém proudu zastavil časomíru na čase 19,41. Jako druhá se na start postavila Plesná. Čas se po pěkně rozběhnutém útoku zastavil na 19,05 a plesenští měli oprávněnou radost. Třetí se na start postavil Pustkovec a čekalo se , že při své skvělé formě uvidíme nějakou 18-náctku. Uzel na levém proudu vodu mírně přibrzdil, ale i přes tento problém sestříknuli v čase 19,04. Skvělý útok ještě předvedl Svinov 19,12. Těžké terče a vítr však vzali naději i několika družstvům, jejichž proudaři nedoběhnuli až k čáře nástřiku.
     V ženské kategorií se budu znovu opakovat. První s přehledem Pustkovec (18,58), druhá Dolní Lhota (21,41) a třetí Mladecko (33,25).
     Po tomto kole je již jasný vítěz MSP v ženské kategorii a těmi jsou zaslouženě holky z Pustkovce. Ovšem velmi bodově natěsnané je to na dalších pozicích. V mužské kategorii mocně stahuje náaskok Neplachovic družstvo z Pustkovce. Před námi jsou ještě dvě soutěže a boj o první příčku v celkovém pořadí bude ještě zajímavý. Další soutěž se kona 16. 8 2003 v Sádku a vše vyvrcholí 14. 9 2003 na hřišti TJ Sokol Hlavnice (tuto soutěž pořádá SDH Mladecko).

Výsledky a tabulku naleznete na www.volny.cz/neplach-fire1