11. kolo PV ligy v Horním Štěpánově

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 05. 09. 2003 (3468 přečtení)




V sobotu 30.6.2003 se konalo v Horním Štěpánově 11. kolo Prostějovské ligy v požárním útoku. Krumsín opět dokázal, že má vynikající formu a obhájil loňské vítězství.

Do Horního Štěpánova se sjelo celkem 17 družstev mužů a 7 družstev žen. Závod se běžel na 2B, proto startovali muži i ženy dohromady. Bylo celkem chladno, ale naštěstí nepršelo. Kluci z Horního Štěpánova vzali závod vážněji než loni a chtěli si napravit reputaci. A musím říct, že se jim to celkem povedlo. Sehnali velmi kvalitní ceny, krásné poháry a navíc byly i slušné peníze. Kolem základny bylo ale dost mokra a bláta, možná to chtělo víc koberců, ale žádná hrůza. Startovalo se pomocí sirény, takže to soutěžící svádělo k ulitým startům. A ty jim také u startéra procházely. Jinak si ale myslím, že pořadatelé v Horním Štěpánově splnili to, co před závodem slíbili.

Do soutěže odstartovali jako první domácí borci, kteří měli ještě jako jediní šanci ohrozit vedoucí pozici Krumsína v lize. Útok ale nevyšel podle jejich představ a bylo z toho zklamání a 9. místo. První kvalitní čas předvedl až Sychotín (17,24s). Další pěkný útok v podání stále se zlepšujících Dětkovic znamenal celkové 2. místo a čas 17,17s. Se startovním číslem 19 ovšem nastoupil na start Krumsín. Kluci nenechali nikoho na pochybách a časem 16,02s bezpečně zvítězili a získali před domácím závodem zřejmě rozhodující náskok v lize. V kategorii žen zvítězily holky z Dětkovic časem 22,80s. Překvapivé 2. místo obsadily holky z Kralic na Hané časem 23,30s, až třetí skončily po zaváhání na pravém proudu děvčata z Krumsína.