O pohár starosty SH ČMS 2003

Autor: Petr Klimeš (petr.klimes@jchl.cz), Téma: Nezařazené
Vydáno dne 07. 09. 2003 (2972 přečtení)




Dne 6. září se uskutečnil v Dolním Bukovsku v okrese České Budějovice Pohár starosty SH ČMS za účasti 21 družstev mužů a 9 družstev žen. Soutěž probíhala na široké hadice, nástřikové terče HZS Český Krumlov a jednotné proudnice.

Soutěž byla zahájena slavnostním nástupem a popřáním kvalitních výsledků. Na poradě velitelů došlo k trapné neshodě rozhodčích. Pojistky rozhodčí nepovolili. Po úspěšné demontáži pojistek u většiny družstev bylo rozhodčími oznámeno, že pojistky nakonec povolené budou, tak se zase montovalo zpátky…

Startovalo se ze dvou základen zvlášť pro muže a pro ženy na stejné nástřikové terče.  Dosahované časy byly špatné a nástřiky na jednotné (špatné) proudnice společně s bočním větrem dělaly většině problémy. K vidění byly v mužské kategorii jen dva časy pod 30 vteřin. Útok dokončilo jen 14 družstev. Třetí místo v mužské kategorii si odvezl několikanásobný vítěz poháru družstvo Mistřice z okresu Uherské Hradiště. Mistřice dosáhly času 30,09 vteřin. Na druhém místě družstvo Přechovice z okresu Strakonice dosáhlo času 28,05 vteřin. Pohár za vítězství si odvezlo družstvo Třísova z okresu Český Krumlov za útok v čase 27,27 vteřin.

V ženské kategorii suverénně zvítězilo družstvo Chválenic z okresu Plzeň-jih. Povedlo se docílit času 28,28 vteřin. Na druhé místo dosáhlo družstvo žen Malešice z okresu České Budějovice s časem 36,47 vteřin. Třetí příčku obsadilo družstvo Hosína z okresu České Budějovice. Časomíra se jim zastavila na čase 39,47 vteřin. Celkem se v kategorii představilo 9 družstev a útok se povedl dodělat jen 5 družstvům. Družstvo žen z Hrdějovic (35,42 vteřin) bylo diskvalifikováno za nespojené savice.

Ceny si odvezlo každé družstvo a vítězná družstva navíc krásné putovní poháry. Družstvo žen z Chválenic si odvezlo uzené prase. Příští ročník by se měl konat v Kněžpole v okrese Uherské Hradiště.