Krumsín obhájil ve Vrchoslavicích

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Nezařazené
Vydáno dne 16. 05. 2004 (3216 přečtení)




V sobotu 15.5.2004 se konala ve Vrchoslavicích pohárová soutěž na nástřikové terče.

Soutěž začala zhruba v 15 hodin. Pořadatelé měli výborně připravenou trať na místním fotbalovém hřišti. Náběh k základně byl travnatý, za základnou byly položeny desky, které už po prvním útoku pěkně klouzaly. Ve Vrchoslavicích bývá zvykem, že jako první startuje loňský obhájce prvenství. Letos tomu tak bohužel nebylo, protože Krumsínu nedorazil béčkař, proto se posunuli po dohodě s pořadateli na šestou startovní pozici. Před začátkem závodu byly slyšet hlasy, že na vítězství by měl stačit jakýkoliv čas pod 30 s. Startovní listina tomu také napovídala.

První kvalitní útok předvedly domácí Vrchoslavice se startovním číslem 3. Čas 28,40 s byl určitě velkým překvapením. Potom už se čekalo, co předvede jasný favorit soutěže a obhájce prvenství, družstvo Krumsína. Útok nebyl bez chyb, ale čas 26,10 s stačil s přehledem na vítězství. Dobře rozběhnutý byl i útok Plumlova B, ale drát vypadený ze zapalování jejich stroje ukončil předčasně veškeré snahy o dobrý výsledek. Kvalitnější čas se určitě očekával také od družstva z Určic. Jako poslední se ještě snažili zamíchat pořadím kluci z Kokor, ale drobné chyby v průběhu celého útoku je odsunuly na celkové třetí místo.

Před začátkem kategorie žen začalo pršet a holkám nebylo rozhodně co závidět. Nejlépe zvládly svůj požární útok ženy z Hrušky a časem 31,50 s zvítězily.

Při závěrečném vyhlášení již hustě pršelo. Pořadatelé připravili pro soutěžící pouze poháry za první tři místa v obou kategoriích, což trošku pokazilo dojem z jinak dobrého závodu.