Do Plumlova se sjelo 56 družstev

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 23. 06. 2004 (3267 přečtení)




Již v sobotu večer se sjelo početné zastoupení družstev do Plumlova a podle diskuze stálo přespání v Plumlově zato. Oproti sobotě se pokazilo počasí, ale na účasti družstev to vůbec nebylo znát. Soutěže se zúčastnilo 46 družstev mužů a 10 družstev žen.

Úvodní družstvo soutěže Letohrad Kunčice mělo co napravovat ze sobotního klání v Břevenci a tentokrát se mu dařilo lépe - 18,61s. Další startující družstvo Mistřic zabralo o něco více a o 4 setiny vylepšilo čas Letohradu Kunčic. Tyto časy  nevypadaly že by v konečném pořadí při takovém počtu družstev figurovaly na předních místech. Jenže průběžně deštěm zkrápěná trať a nabíračka \"do kopce\" nakonec nedovolovala zaběhnout lepší časy, na které jsme zvyklí z jiných závodů. Zatím platilo pravidlo, že kdo udělal čas na plumlovské trati pod 18s, tak vyhrál. Pořadatelé z Plumlova si vzali k srdci připomínky ohledně startování v Břevenci a nastolili hned od začátku přísnější posuzování ulitých startů. Nováček extraligy Bašnice nedokázal dobře rozběhnutý útok a výstřik v 17té sekundě zužitkovat a tentokrát uzavřel první desítku konečného pořadí. Vody z mašiny se pohybovaly spíše kolem 9s nebo lehce pod tuto hranici. Podobné útoky převedli kluci z Krumsína a Vacenovic, bohužel prostřiky na levém respektive pravém proudu znamenaly čas 19,11s a 18,99s. Trnov, v průběžném pořadí extraligy třetí, opět zabodoval časem 18,78s - 6. místo. Počasí se začalo umoudřovat a trať lehce osychat, čehož se podařilo využít Radíkovu, který jako jediný dokázal shodit válce pod 18s - 17,98s. Ještě předtím ranaři z Petrova jako jediní s výstřikem pod 17s mohli pokořit 18s hranici. Bohužel se to povedlo pouze na levém proudu. Nadějný útok rozběhl Široký Důl, ale nedoběhnutí pravého proudaře pohřbilo naděje solidního výsledku.

V závěru si oblíbili startovat kluci z Mniší a všichni na předních místech tak musí čekat, jak se jim požární útok povede. Ti opět předvedli výborný výkon a zabodovali 2. místem a časem 18,26s. Navíc šli za trvalého deště a několikrát jim selhala při startu pistole.  Tento víkend byl pro ně bodově štědrý, protože si připsali za víkend 37 bodů stejně jako Radíkov. Mniší poskočilo v průběžném pořadí hodně vysoko z 18. příčky na 5. místo. Do čela extraligy se vyhoupl Radíkov. Další pořadí najdete zde.

Když přišla na řadu kategorie žen, tak se již výrazně rozpršelo a prostor kolem základny začal klouzat mnohem více. Přesto opět holky z Výčapy suverénně vyhrály úvodním útokem za 18,93s. Stará Ves opět rozběhla svůj útok fantasticky, ale byl z toho opět jen jeden výborně sražený pravý terč za 18,11s. Pěkný útok ukázaly Kunovice a jedinou 19tkou v ženské kategorii - 19,57s obsadily 2. místo. Pomyslný bronz si odvezly Dětkovice za čas 20,28s. Za nejrychleji sražený terč si cenu odvezla levé proudařka z Výčap a pravá ze Staré Vsi za shodně sražený terč 18,11s. V mužské kategorii to byl Jiří Hrček - PP z Radíkova za 17,68s.

Účast na soutěži v Plumlově hovoří sama za sebe. Kladně hodnotím poctivé startování a rychlý průběh závodu. Vytknul bych kvalitu povrchu kolem základny a náběh z betonových panelů, který byl poměrně kluzký i když nepršelo. Celkově byla soutěž kvalitní jak výkony, tak po pořadatelské stránce.