4. kolo VC Blanenska v Míchově

Autor: Aleš Havelka (havelka@email.cz), Téma: Velká cena Blanenska v PÚ
Vydáno dne 23. 06. 2004 (3370 přečtení)




V deštivém počasí se nejvíce dařilo hostům ze Stanoviště a Širokého Dolu. Nejvíce ligových bodů brali Sebranice.

 V neděli se konalo již 4.kolo VC Blanenska. Celou soutěž poznamenalo nepříznivé počasí. Do Míchova všichni přijížděli s obavami o kvalitu trati. Běhalo se na nově opravené travnaté trati a musím pořadatele pochválit, protože trať připravili opravdu perfektně. I po celodenním dešti a 44 odběhaných útocích (30 mužů a 14 žen) byl povrch pevný a kvalitní.

 Po problémech s časomírou na minulém kole VC v Bořitově vsadili míchovští na kvalitu garantovanou časomírou z Němčice. Kromě toho startovního kanónu se snad nedá této časomíře nic vytknout. Divím se, že Zdenek Musil jako startér nenosí sluchátka. Na postu hlavního rozhodčího se představil Míra Kleveta.

 Jako již tradičně se soutěžilo také v podkategorii „Poctivá PS12“ s neupravenými stroji a na široké hadice. Je vidět, o tuto kategorii zájem ubývá, protože letos se přihlásili pouze 3 týmy.Nejlepším byl Ludíkov.

 V kategorii mužů tradičně na začátku startovali muži ze Sebranic. Po klasicky velmi rychlém koši (3,64s) musel nalívač chvilku počkat než strojník zapojí 2 B spoje.Voda ze stroje šla 9,48s. Na výstřiku se kluci dostali na 18,24s.Po kvalitním sestřiku to byla historicky první 19-ka pro Sebranice (19,46s). Vzhledem z pozdějším výpadkům favoritů tento čas stačil na celkově 3.místo, ale maximum bodů do VC.
Jak jsem naznačil výše favoritům se nedařilo. Žernovník – zdržení na B, Černovice – zdržení na rozdělovači. Identickou chybou ukončili svoje pokusy Sychotín a Horní Poříčí. Nezapojené B na rozdělovači znamenalo v obou případech N. Výborně rozběhlý útok mělo domácí áčko(koš 3,96s, voda 8,44). bohužel rozdělovač omylem zavřel pravé C a všechnu vodu poslal na levého proudaře, kterého utopil výstřikem 16,04s.
Nejlepšího času dosáhli tradiční hosté ze Stanoviště (BO). Klasické přikládání savice podle stopek znamenalo tyto mezičasy: voda 9,16s, R 13,72s, výstřik 17,60. Čas 19,00 klukům zajistil krásný putovní pohár. Pro druhé místo se zastavili na cestě z extraligy muži ze Širokého Dolu (SY). Levý proudař měl sraženo v nejlepším čase dne (18,59s). Pravý terč se zastavil jen těsně za vítězným časem (19,03s).

Na kategorii žen se již počasí otočilo úplně zády a na děvčata padaly plné dávky vody. Takže nikdo nemohl čekat žádné extrémní časy. Jako první odstartovaly holky ze Sebranic. Motivovány úspěchem kluků holky měli útok taky pěkně rozběhlý (koš 4,56s). Bohužel nespojené savice znamenaly červený praporek. Druhý neplatný pokus zaznamenaly holky ze Žernovníku, kterým bohužel spadl koš do nádrže. Vzestupnou formu předvádějí holky z Opatovic. Oproti minulému kolu VC si polepšily o jednu příčka na 2.místo. Útok bez větších chyb předvedly domácí a časem 21,51s si zajistily 1.místo a 10 ligových bodů. Jako poslední se na start postavila děvčata ze Sychotína. Bohužel levá proudařka prohospodařila výborný výstřik 18,56s až na výsledný čas 21,83 a třetí místo. Nejlepší sestřik dne předvedla levá proudařka z Bělče, která se jako jediná dostala pod 20s (19,87s).