1. kolo PV ligy v Plumlově

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 25. 06. 2004 (3841 přečtení)




V neděli 26.6.2004 se konalo v Plumlově jako součást 4. kola Extraligy ČR v požárním útoku také 1. kolo Prostějovské ligy.

Již dopředu všichni věděli, že závod v Plumlově bude ozdobou Prostějovské ligy. Účast 56 družstev z různých koutů naší republiky hovoří za vše. Udělat PV ligu v rámci extraligového závodu se ukázalo být dobrým tahem. Plumlováci už mají s pořádáním podobných soutěží bohaté zkušenosti, takže vše klapalo, jak mělo. Pouze počasí nedokázali pořadatelé poručit a tak hustě pršelo po většinu soutěže. Skvělou šou předváděl moderátor Marek TAŠUNKA Otruba, levý proudař Plumlova. Bylo vidět, že je ve svém živlu a soutěž měla tím pádem tu potřebnou šťávu.

Týmy Prostějovské ligy bohužel nijak výrazně nepromluvily do celkového pořadí. Jako první zástupce ligy šel na start Krumsín, který měl potvrdil roli favorita. Útok byl velmi dobře rozběhnutý, výstřik těsně nad 17s, ale prostřik na levém proudu znamenal čas 19,11s. Tento čas nakonec stačil na 9. místo v celkovém pořadí a na vítězství v PV lize. Na druhém místě skončilo podle papírových předpokladů Stražisko časem 19,65s a třetí trošku překvapivě Plumlov B časem 20,81s. Ostatní družstva z ligy skončila hluboko v poli poražených. Kuriozitkou byl útok Soběsuk. Špatně nachystané spoje na základně zapříčinily spojení béčka dokola a pak jsme mohli vidět ukázkový útok na 2B :-)

Některá družstva z PV ligy ani nedojela. Škoda, dalo se zde načerpat spoustu zkušeností.

V kategorii žen zvítězily holky ze Soběsuk průměrným časem 24,47s. Ženy z Krumsína předvedly útok plný chyb a navíc velké prostřiky na obou proudech. S časem 27,73s určitě spokojené nebyly. Je smutné, že to byla jediná dvě družstva žen z PV ligy.