Rekordní účast družstev v Radíkově

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 28. 06. 2004 (3354 přečtení)




Již v sobotu večer přejelo několik družstev do Radíkova, dějiště nedělního závodu extraligy.  Původní plán promítat na plátno loňskou kazetu z extraligy byl posunut kvůli fotbalovému zápasu Švédsko-Nizozemí až na pozdější noční hodinu. Promítání zpestřil svým hodně povedeným čtyřminutovým klipem Radek Viej z Lubna.

 Tento klip bude moci vidět 30. 7. 2004 v Neváhej a toč. Doufám, že se Radek nebude zlobit, když již teď napíši, že to tam pěkně vybouchal vyhrál co se dalo. Poté došlo i na zmíněnou kazetu z extraligy.

Již vysoký počet přespávajících družstev dával tušit dobrou účast, která nakonec znamenala 49 družstev mužů a 17 družstev žen.
Ti kdo znají radíkovskou trať a zejména terče vědí, že se u nás neběhají žádné zázračné časy, ale zato dosažené výkony jsou nad míru poctivé.

První osmnáctku zaběhli kluci z Mistřic hned úvodu soutěže - 18,75s. Rozjezd soutěže byl docela opatrný, ale od druhé desítky začaly dobré časy padat jak na běžícím pásu. Zlepšující se Vacenovice srazily terče za 18,38s. Po nich startující Petrovice zaběhli 18,73s.

Následný Petrov je však předstihnul o necelé dvě desetiny - 18,55s. Tento víkend však patřil zcela někomu jinému a to družstvu z Plumlova, kteří perfektním útokem nedali nikomu šanci a časem 17,76s zvítězili. Družstvu Plumlova se na přerovsku daří, protože i loni zabodovali v Opatovicích prvním a v Radíkově druhým místem. Plumlov, se tak vyhoupnul do čela extraligy a vede průběžné bodování.

Na jejich útok nedokázal odpovědět ani Radíkov, když Hrča přepálil dobrždění k základně. Smůlu si vybrali kluci z Bezděkova, kteří oba dva dny měli pěkně rozběhlý útok, ale zklamal je dvakrát jejich stroj. Kluci z Letohradu Kunčic i přes pozdější startovní číslo a vypůjčeným savičářem z Radíkova dokázali výrazně promluvit do pořadí časem 17,95s. Další, kdo se dokázal prosadit bylo družstvo Žďáru, které precizním sestřikem srazilo terče za 18,30s. Neztratily se ani Šarovy a Pustkovec s časy pod 19s.

V ženské kategorii to bude znít jako obehraná písnička, ale opět holky z Výčap z první startovní pozice dokázaly zvítězit s časem 17,68s. Asi by pořadatelé měly Výčapy zařazovat na konec, protože kategorie žen začíná být chvílemi až nudná. Jediný kdo je schopen šlapat Výčapům na paty je Stará Ves, která pěkným útokem obsadila druhé místo 18,11s. Bronz si odvezly děvčata z Pustkovce za dosažený čas 18,92s. Velice pěkné útoky předvedly Opatovice a Úherce s časy pod 20s.

Pořadí v mužské kategorii se náležitě zamíchalo a troufnu si říci, že letos máme snad nejzajímavější průběh extraligy, kdy se mezi sebou neperou jen družstva Petrovic a Radíkova (5.-8. ročník) nebo Radíkova a Mistřic (2.-4. ročník). Ve hře je družstev hned několik: Plumlov, Radíkov, Žďár, Trnov, Mniší ... . Jistě se dočkáme ještě dalších zvratů (doufám:-)) a bude se bojovat o vítězství až do konce. Již v minulosti jsem pasoval družstvo Žďáru a Plumlova (potom co jsem je měl možnost letos vidět i na jiných závodech) jako černé koně extraligy.

Hodnocení soutěže se stejně jako v loňském roce vyhnu. Nechám na vás, abyste napsali jestli se vám v Radíkově líbílo a za rok přijedete opět.