Zhodnocení V. kola SMHL a pozvánka do Zbory a Ned. Lhoty

Autor: Josef Lysák (JosefLysak@seznam.cz), Téma: SMHL
Vydáno dne 13. 07. 2004 (3910 přečtení)




V následujícím článku si po dlouhé době můžete vychutnat lahodnou Slovenštinu. Jozef Bagin z Pravotic poslal komentář k jejich soutěži a dočíst se můžete , o co se bude bojovat tento víkend.

Požiarna súťaž Pravotice 2004

Dňa 10.7.2004 o 13,00 hod sa konal už 5. ročník pohárovej súťaže požiarnych družstiev. Tento rok to bol  aj 2. ročník Slovensko – Moravskej Hasičskej ligy do ktorej sa započítavajú výsledky aj z tejto súťaže.

Do SMHL je započítavaných 17 súťaží, kde systém súťaženia a bodovania je podľa už dohodnutých pravidiel. Tento rok sa SMHL rozšírila aj o ženskú kategóriu, v ktorej je 6 ženských družstiev. Súťaže sa zúčastnilo 40 požiarnych družstiev z toho 30 mužských a 10 ženských. Z toho bolo 7 družstiev z ČR.

Veľmi zdarný a kvalitný priebeh súťaže sľubovala vysoká kvalita zúčastnených družstiev. Vynikajúce výkony dosahovali aj ženské družstvá, z ktorých sa najlepšie darilo ženám z Podlužian, ktoré zvíťazili s časom 19,42 s, na druhom mieste skončili ženy z Pečenian s časom 21,37 s a na treťom mieste ženy z Ďurďového s časom 21,74 s.

V mužskej kategórií sa sľubovali vynikajúce súboje a to hlavne medzi družstvami zo SMHL ale aj medzi ostatnými. V prvom kole s najlepším časom vybojovala prvé miesto Lehota pod Vtáčnikom (14,82 s), druhé miesto Brumov – ČR (15,12 s), tretie miesto Nedašov – ČR (15,15 s), na štvrtom mieste skončili domáce Pravotice (15,32 s), piate miesto Svinná I. (15,50 s).

Ako je už v Pravoticiach tradíciou najlepších 10 mužských družstiev z prvého kola postupuje do finále, kde sa časi z prvého kola nepočítajú. Oproti prvému kolu sa vo finále na prvých piatich miestach zmenilo poradie len na 1 a 2 mieste, kde si to vymenila Lehota pod Vtáčnikom a Brumov. Takže vo finále bolo poradie nasledovne:

1. Brumov – ČR            14,57 s
2. Lehota p. Vtáč.          14,72 s
3. Nedašov – ČR           14,97 s
4. Pravotice                    15,44 s
5. Svinná                        15,83 s
6. Krásno                       16,23 s
7. Trenč. Stankovce            16,94 s

     Bylnice – ČR, Bojkovice – ČR, Led. Rovne – mesto B – útok nedokončili.

Tento rok po prvý krát po drobnej úprave časomiery bola vyhlásená súťaž o najrýchlejšiu prúdiarku resp. prúdiara. V ženskej kategórií to bola pravá prúdiarka z víťazného družstva žien z Podlužian, ktorá zhodila terč za 19,27 s. V mužskej kategórií zostala malá trofej doma v Pravoticiach, keď najrýchlejšie zhodený terč bol pravý terč Pravotíc s časom 14,15 s.

Na záver by som chcel poďakovať všetkým tým, ktorý sa akoukoľvek mierou podieľali na príprave a samotnom priebehu súťaže a zároveň gratulujem všetkým víťazom vo všetkých kategóriách a dúfam, že o rok sa stretneme v Pravoticiach znova a v ešte lepšej atmosfére. 

S pozdravom DHZ Pravotice.

Dále Ofka: Tento víkend v neděli 18.7. se sejdeme na zajímavé soutěži ve Zboře ( SR ) od 9.00 hod. Běží se na 3B a 3 x 1C. Pořadatelé pro vítěze připravili poháry a dosud neznámé finanční ohodnocení. Nejlepší historické časy této soutěže jsou u M: 17.15 s. a u Ž: 24.92 s.

Ještě ten samý den se přesuneme do Nedašové Lhoty okr. Zlín, kde se koná snad nejnáročnější soutěž s celé Moravy. Soutěž provádí sedmičlenné družstvo. Po klasickém náběhu na základnu se závodníci vrací čelem vzad a běží přes lávku na trať. Béčkař za 2.B shazuje béčkovou proudnicí sud a přepojuje na 3.B do kopce. Dále již normálně. Rozdělovač a 2 x 1C. Proudaři shazují terče v převýšení od základny ve 12. metrech.

Dají se dělat časy pod 30 s. Loni např. Rona Led. Rovné byla bohužel disklá za nedošlap na nástřik. čáře u sudu, přestože dosáhla rekordu trati 26 s.

Takže jen zdatní hasiči dojedou a ukáží, že umíme hasit nejen ohýnky na zahradě, ale třeba les v kopcovitém terénu. Poseroutkové a ženské zůstanou čučat doma, protože tato soutěž pro ně není a shledanou se těší pořadatelé, kteří připravili pro víteze poháry a fin.ceny ve výši 3 000,- Kč.

PS. Dosud jsem nedostal výsledky z RONY Lednické Rovné !!!