Extraliga v Úhercích

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 21. 07. 2004 (3196 přečtení)




Závody extraligy v letošním roce jsou poměrně hojně navštěvovány a ani v Úhercích tomu nebylo jinak. Přesto, že většina pravidelně jezdících družstev je z Moravy, početné pole 37 družstev mužů a 10 družstev žen znamenalo opět kvalitní zápolení.

Na proudaře tentokrát čekala opoti loňsku výrazná změna v podobě mnohem tvrdších terčů, které snesou srovnání co do obtížnosti, s terči Radíkova. Loni padaly na závodní dráze v Úhercích jedna sedmnáctka za druhou. Letošní těžší nastavení terčů znamenalo pro některé družstva výraznou překážku v dosažení lepší časů. Černý víkend zaznamenali kluci z Letohradu Kunčic, kterým nevyšel ani sobotní ani nedělní útok.

První čas pod 19s nasadily Vacenovice - 18,84s. Babice začaly svůj útok nadějně, ale jako mnohé další družstva prostřikem na terčích ztratily cenné sekundy. Petrovice se svou gradující formou již pravidelně zaujímají umístění v první pětce. Ještě poladit sestřiky na levém proudu a Petrovice budou zpět tak, jak je všichni známe. Komu se pravidelně daří na úherecké trati je družstvo mužů (a jedné ženy) z Petrova. Čas 18,12 zůstal jen těsně na hranici 18s, kterou v tomto dni zatím nikdo  nepřekonal a znamenal vedení v soutěži. Pěkný útok jsme mohli vidět v podání Trnova, který jej dokončil v čase 18,57. Lídr průběžného pořadí extraligy Plumov potvrdil své kvality (i s košem na podruhé) a dokázal sestříknout oba terče v čase  18,18s. Družstvo Žďáru ukázalo opět své špičkové sestřiky a ty jim vynesly první místo s jediným časem pod 18s v mužské kategorii. I Radíkov předvedl pohledný útok, který stačil na 5. místo společně s Petrovicemi. Do první destíky se ještě vměstnalo družstvo z Bašnice časem 18,78s. V průběhu soutěže přijely holky z Red Bull týmu a rozdávaly závodníkům energetické nápoje. Někteří však zůstali u svých osvědčených nápojů s vitamínem B12.

V ženské kategorii se jako již tradičně na prvním místě nic neměnilo a svým standardním časem 17,74s suverénně zvítězilo družstvo Výčap. Překvapením, ale zaslouženým, bylo druhé místo domácích děvčat z Úherců - 18,78. Nad hranicí 19s svedly mezi sebou souboj holky ze Staré Vsi a Kunovic. Lépe z tohoto souboje vyšla o 5 setin Stará Ves s časem 19,01s.

Soutěž v Úhercích proběhla v pohodě na dobře připravené trati. Po vyhlášení nejlepších družstev, většina z nich přejela do Hůrek, kde se konala večerní soutěž na 2B.