Vrchařská prémie v Litovanech

Autor: Radek-Okříšky (radek.okrisky@centrum.cz), Téma: Třebíčská okresní liga
Vydáno dne 02. 08. 2004 (3206 přečtení)




Do Litovan se letos sjelo dvacet družstev mužů a tři družstva žen. Tento závod lze bez nadsázky označit jako vrchařskou prémii, neboť převýšení je opravdu citelné. Nejtěžší závod sezóny měl opět zajímavý průběh. Bodové rozdíly se snížily a vše je stále otevřené...

První na start se postavilo domácí družstvo Litovan s vypůjčeným chlapem na rozdělovači a otevřelo soutěž časem 20.12s, v loňském roce by tento čas stačil na první místo, ale letos až na šestou pozici. O chvíly později předvedly svoji vzrůstající formu kluci z Čechtína a časem 19.81s vzbudily velký respekt ve všech přihlížejících. Pěkně rozběhlý útok měly i Okříšky, ale nevyvarovaly se školáckých chyb a zauzlované céčka těsně za proudaři měly za následek prostřik až na čas 23.90s a celkové jedenácté místo. Chyby se dopustil rozdělovač a to tím, že tzv. \" neodfoukl \" vzduch a také oba proudaři špatně odhodily kotouče. 
Další povedený útok zaběhly kluci z Hvězdoňovic a časem 19.67s se zařadily na první pozici. Jejich pokus mohly ještě zmařit Kožichovice, Sedlatice, Přibyslavice, Hrotovice a možná ještě někteří další. Nikomu se to nepovedlo a Hvězdoňovice si mohly připsat dalších 15 bodů do ligy, poskočily na čtvrté místo v lize a ztrácejí pouhý 1 bod na třetí Kožichovice-B.
Ve finále se Hvězdoňovicím již nezadařilo a útok nedokončily, toho bezezbytku využil Čechtín a finále vyhrál časem 19.45s.

V kategorii žen se vše vrátilo do starých kolejí, vyhráli ženy z Radonína ( 21.85s ), s minimální ztrátou za nimi se umístnily holky z Kožichovic ( 21.99s  ) a třetí skončily holky z Okříšek ( 24.66s  )

Do konce ligy zbývají poslední dva závody na velmi rychlích tratích, takže se dají očekávat velice kvalitní časy na samé hranici možností. Taktizovat se nemusí vyplatit a proto si myslím, že všichni půjdou na plno.
Takže ahoj v Hrotovicích!