Horní Poříčí triumfovalo v Dětkovicích

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 04. 08. 2004 (5418 přečtení)




V sobotu 24. července se konalo v Dětkovicích 6. kolo Prostějovské ligy v požárním útoku.

Pořadatelům z Dětkovic opravdu přálo počasí, bylo krásně slunečno. Tento závod patří mezi nejkvalitnější v Prostějovské lize a letos se to jen potvrdilo. Soutěž klapala podle plánu, rozhodčí vraceli píšťalkou ulité starty, což je v PV lize věc přímo nevídaná. Pořadatelé dali dohromady spoustu krásných cen, úspěšná družstva byla ohodnocena i finančně. Do Dětkovic se sjelo 18 družstev mužů a 6 družstev žen. Navíc se zde sešla velice kvalitní konkurence, takže se dal očekávat zajímavý závod.

Smůlu měli opět kluci z Horního Štěpánova a ze Stražiska. Neplatné pokusy znamenaly další propad v celkovém pořadí ligy. Kvalitní útoky předvedly družstva z Dětkovic a Soběsuk. Právě kluci ze Soběsuk využili zaváhání favoritů a vyhoupli se na druhé místo v celkovém pořadí. To nejlepší mělo přijít nakonec. Favorité z Plumlova, Krumsína, Žernovníka a Horního Poříčí se seřadili až na samý chvost startovního pořadí. Jako první z favoritů šel na start Plumlov, ale zaváhání na savicích znamenalo čas 18,75 s.

Ihned po nich se na start postavil lídr ligy z Krumsína. Jejich stroj však již před startem vykazoval nějaké technické problémy.

Při útoku jela nakonec jejich mašina pouze na 3 válce, ale i tak dosáhl Krumsín času 19,50 s a připsal si plný počet 10 bodů do ligy. Zdálo se, že Plumlov již vítězství nepustí, ale přišli na řadu hosté z okresu Blansko. Žernovník předvedl čas 18,80 s a zařadil se o 5 setinek za Plumlov. Nejlepší útok dne předvedli kluci z Horního Poříčí. Čas 18,65 s znamenal vítězství v soutěži a cenný skalp lídra průběžného pořadí Extraligy ČR v požárním útoku, družstva Plumlova.

Prvních pět družstev z kategorie mužů si to ještě tradičně rozdalo v dodatkové soutěži o selátko. Tam už družstva předváděla útoky plné chyb a tak i čas 19,31 s stačil Hornímu Poříčí k vítězství. Krumsín si chtěl napravit reputaci z hlavního závodu, útok byl skvěle rozběhnutý, ale ke konci útoku začala opět stávkovat mašina a navíc levý proudař nedal proudnici.

V kategorii žen prokázaly své kvality holky ze Sychotína a čas 19,45 s znamenal bezpečně první místo. Kvalitní útok a čas 20,50 s předvedly také domácí Dětkovice. Plný počet bodů do ligy ovšem braly holky z Krumsína časem 22,13 s a porazily dosud suverénní Soběsuky, které mají v celkovém pořadí již hrozivý 12-ti bodový náskok. Ale stát se ještě může cokoliv...