V Hrotovicích kralovaly Okříšky

Autor: Radek-Okříšky (radek.okrisky@centrum.cz), Téma: Třebíčská okresní liga
Vydáno dne 09. 08. 2004 (3098 přečtení)




Předposlední kolo ligy se konalo o víkendu na rovné rychlé trati v Hrotovicích. Tentokrát přijelo 18 družstev mužů a 3 družstva žen. K vidění byly velmi rychlé útoky. Čas Okříšek 18.57s mluví za vše.

V posledním příspěvku jsem psal, že na taktizovíní nebude prostor, a tak se i stalo. Do soutěže se všichni položily opravdu naplno, o tom svědčí i útok Hvězdoňovic které si nechaly poslat rychlou vodu, ale LP nestihl zapojit proudnici a tím se připravili o tolik potřebné body. Útok dokončily v čase 43.70s a soutěž předčasně opustily. Na chlup stejný útok zaznamenaly Přibyslavice, jen s tím rozdílem že útok nedokončily.
Zajímavé je také to, že šest proudařů srazilo terč před devatenáctou sekundou. Jediní kterým se to povedlo současně na obou proudech byly Okříšky 18.57s ( PP 18.41s ), tento čas bezpečně stačil na prví místo. Kožichovický tým skupiny B je zřejmě smutný že se liga blíží ke konci, neboť opět překonaly tým A a za pár závodů by je zřejmě překonaly i v tabulce. V Hrotovicích dosáhly na druhé místo a to časem 19.23s.
Čechtín předvedl opět vyrovnaný výkon a s časem 19.30s bral třetí místo. Nechvalně známá bramborová medajle tentokrát zbyla na Kožichovice-A ( 19.50s )

Finále se bězelo netradičně na 2B a obdobně jako v základním kole zvítězily Okříšky ( 16.17s ), druhý Čechtín ( 16.59s ) třetí Kožichovice-B ( 16.92s ) čtvrté Sedlatice ( 17.13s ) a pátá Trnava ( 18.69s ) která postoupila do finále ze šestého místa díky Kožichovicím-A, které se postupu vzdaly a vrátily se na pole a pokračovaly ve žních.

Ženskou kategorii opět ovládly ženy z Radonína časem 20.97s, druhé se umístily Okříšky ( 22.28s ) a třetí pozici obsadily holky s Kožichovic kterým se zamotaly hadice a útok nedokončily.