Ve Véskách souboje o setiny !!

Autor: Petr Kropáč (petrhori@seznam.cz), Téma: VC Uherské Hradiště
Vydáno dne 10. 08. 2004 (3514 přečtení)




V neděli 8.8.2004 se uskutečnil ve Véskách 15.ročníku soutěže o Putovní pohár starosty města Uherské Hradiště, kterého se zúčastnilo 24 družstev mužů a 6 družstev žen. Ve Véskách se v obou kategoriích běhá na zkrácené vedení 2B a zrádným místem dráhy je ostrý seběh z kopce zhruba 15 metrů od čáry nástřiku.

Soutěž za slunečného počasí rozběhly Vésky a ukázaly že na domací půdě umí a nasadili první čas hodnotou 15.68sec a vykročili tak správnou nohou za obhajobou loňského domácího vítězství poněvadž loni zvítězili v čase 15.87sec., notno podotknout že domácí jsi vybral dnes šťastný závod, protože zároveň se sražením terčů jim praskla jedna z hadic Bé. Druhé na startu se představily Šarovy které se vždy dobře prezentují jenže závod ve Véskách jim nevyšel a s časem 18.34sec obsadili až 11.místo. Se startovním číslem 3., jako již tradičně startovaly Mistřice které chtěli odčinit výpadek z Kněžpoleského závodu kde nedokončili, toto se jim také podařilo a předvedli nejrychlejší útok dne v čase 15,64sec. Dále v nabyté startovní listině se ukázalo Kněžpole, ale moc se nevedlo, kluci měli problémy s vodou a závada na časomíře je poslala do opakovaného pokusu v kterém s časem 16.61sec  dokončili svůj útok a obsadili tak 6.místo. I ve Véskách stejně jako v Kněžpoli překvapil Částkov a ukázál že vítězství v předchozím závodě nebylo náhodou, kluci ukázali pěkný pokus a s časem 15.74sec skončili čtvrtí. Domací rezerva v tomto závodě obsadila pěkné 8.místo za čas 16.87sec a kluky určitě mrzel prostřik na levém proudu. Za družstvo Bojkovic se ve Véskách představilo mladé družstvo a mladická nezkušenost a čas 22.88sec je zařadil až na 17místo, o pozici lépe skončilo Mistřické Béčko. S pořadím na předních místech ještě v závodě zamýchal zastupce se zlínské ligy a to Velký Ořechov, který skončil o pouhé dvě setiny za Mistřicemi a dvě setiny před domácími Vésky. Další velký favorit tentokrát ale z hodonínska se zastoupením v družstvu Petrova předvedl nejrychleji sražený terč dne v čase 14.97sec ale prostřik druhého proudu zařadil Petrov až na 5.místo. Nevedlo se také Hodějicím z vyškovska kteří obsadili 9.místo.

V kategorii ženy se na startu představilo hned 6.družstev. Vítězství jsi odvezly Bílovice před druhými Mistřicemi a třetími Březolupy. Smůlu jsi vyrbraly ženy Velkeho Ořechova které obsadily 4.místo. Ůplně prvně v historii VCUH se na startu objevily i ženy Jarošova které jsi odvezly 5.místo.

Do konce VCUH zbývají ještě 3.závody. Další závod se uskuteční v neděli 15.8.2004 od 13hod. v Kunovicích na Bělince.