V Sádku to nejlépe vyšlo Velkým Hošticím

Autor: Pavel Straub ( pavel.straub@seznam.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 15. 08. 2004 (2940 přečtení)




Tuto sobotu 14. srpna se do Sádku sjelo 20 družstev mužů a 8 družstev žen, aby  v seriálu MSP změřili síly na trati, která má hned ze startu převýšení cca 1.5 metru.

O tom, že se jedná o obtížnou trať, svědčí skutečnost, že celkově 9 družstev útok nedokončilo. Ani muži ze Sádku nevyužili výhodu domácího prostředí a jejich dvě družstva skončila na 7. a 8. místě. Neplachovice v improvizované sestavě dokázaly zaběhnout čas 20.87 s a skončily na šestém místě. Pouhá jedna setina dělila pátý Pustkovec (20.37 s) a čtvrté Hněvošice (20.36 s). Na stupně vítězů se nakonec dostal Svinov, který i přes uklouznutí pravého proudaře při odběhu od základny docílil času 19.95 s. Druhý skončil lídr letošního ročníku Bolatice (19.02 s). Vítězem se nakonec stali muži z Velkých Hoštic, kteří zároveň ustavili i nový rekord trati 18.91 s.

 

V ženské kategorii se tradičně rozhodovalo mezi Mladeckem, Martinovem a Dolní Lhotou. Patnáct bodů a radost z vítězství si nakonec odvezla děvčata z Martinova za vynikající čas 20.99 s. Těsně druhé skončilo Mladecko (21.11s) a třetí Velké Hoštice (22.83s).

Organizačně velmi dobře zvládnutou soutěž nepokazila ani dešťová přeháňka. Soutěžící měli možnost shlédnout své útoky na videu (spolu s vtipnými poznámkami) a o zábavu bylo postaráno také při závěrečném vyhodnocení.