Krumsín vítězí v Kralicích časem 17,34 s!!!

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 20. 08. 2004 (4413 přečtení)




V sobotu 14. srpna proběhlo v Kralicích na Hané 7. kolo Prostějovské ligy v požárním útoku. Krumsín vytvořil nový rekord Prostějovské ligy na 3B.

Do Kralic na Hané se sjelo 15 družstev mužů a 4 družstva žen. Počasí vydrželo, i když pár kapek přece jenom spadlo. Trať v Kralicích je dost do kopce, takže se dalo očekávat velké taktizování. Opak byl však nakonec pravdou.

Pořadatelé zajistili hladký průběh závodu a tak to má být. Ceny byli také velmi kvalitní. Závod v Kralicích patří již tradičně mezi ty lepší v Prostějovské lize.

První pěkný útok předvedlo družstvo z Vícova. Čas na hranici 20 s jim však nakonec nebyl uznán, protože si rozhodčí správně všimnul nesešroubovaných savic. Vícov tak přišel o druhé místo v lize.

Jako první z favoritů se postavili na start muži ze Stražiska. Útok jim skvěle vyšel a časomíra se zastavila na čase 17,72 s!!!!! V té chvíli bylo po taktizování a všichni věděli, že od této chvíle se jde naplno. Další se postavil na start Horní Štěpánov. Vypadalo to, že strojník bude chtít počkat s vodou, ale na pokyn vedoucího družstva to neudělal a byl z toho čas 18,84 s. Tento čas je také oficiálním rekordem družstva Horního Štěpánova. Jako poslední z favoritů nastupoval Krumsín. Bylo jasné, že kluci z Krumsína budou chtít ukázat, že jsou oprávněně lídrem ligy. Útok jim vyšel po všech stránkách , koš 3,80 s, voda ze stroje 7,78 s a výstřik 16,40 s. Časomíra nakonec ukázala i přes lehce nedotažené proudy čas 17,34 s!!!! Rekord Prostějovské ligy byl na světě. Levý terč sepnul dokonce v čase 17,17 s. Kvalitní útok předvedly také Soběsuky a poskočily na druhé místo v lize.

V kategorii žen předvedli nejlepší útok ženy z Krumsína a časem 21,26 s porazily vedoucí družstvo ligy ze Soběsuk. Soběsuky však již letos zřejmě nedokáže nikdo zastavit na cestě k obhajobě loňského prvenství v lize.