Krumsín celkovým vítězem Prostějovské ligy

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 13. 09. 2004 (4636 přečtení)




V sobotu 11.9.2004 se konalo v Soběsukách předposlední 11. kolo Prostějovské ligy. Již jistými vítězi se stali muži z Krumsína a ženy ze Soběsuk.

Do Soběsuk se sjelo 15 družstev mužů a 5 družstev žen. Soutěž byla na 2B, kolem základny byly koberce...

Počasí pořadatelům přálo, připravili skvělé ceny, takže se dostalo na každé zúčastněné družstvo v obou kategoriích!!!!!

Přijel se sem ukázat i vítěz letošní extraligy, družstvo Plumlova. Bylo vidět, že sezóna se již pomaličku chýlí ke konci, až na pár vyjímek byla družstva pěkně promíchaná. Ale na poradě velitelů bylo povoleno zapůjčení 2 lidí, takže se nad tím nikdo nepozastavoval.

Prvním z favoritů, který se divákům předvedl, bylo družstvo ze Stražiska. Útok nevypadal špatně, ale nesešroubované savice znamenaly diskvalifikaci. Pěkný útok se povedl domácím Soběsukám a čas 16,15s nakonec stačil na druhé místo. Plumlov B také překvapil a za čas 16,31s brali 3. místo. Na konci startovního pole byli schovaní dva největší favorité, Krumsín a Plumlov. Jako první šel na start Krumsín.

Voda šla ze stroje za 7,73s, ale drobný prostřik znamenal čas 15,71s. Bylo jasné, že se Krumsín stává potřetí v řadě vítězem Prostějovské ligy.

Čekalo se, co předvede vítěz extraligy z Plumlova. Plumlováci nastoupili bez Tašunku se staronovým proudařem Radkem a s náhradníkem ze Sychotína na béčkách.

Zadek byl tradičně vynikající...

Voda ze stroje šla 7,86s, což by při výkonu jejich mašiny byl jistě čas pod hranici 15s. Jenže béčkař špatně zapojil béčko do mašiny a bylo po nadějích. Plumlov alespoň sportovně dokončil, protože pro 6 družstev s nejhorším časem byla připravena dodatková soutěž.

Po ukončení soutěže mužů přišly na řadu ženy. Jako první šly na start domácí Soběsuky a časem 20,11s nenechaly nikoho na pochybách, že se staly vítězkami letošní ligy oprávněně. Na první místo to ovšem nestačilo. Holky z Krumsína po hrubých chybách v zadu dosáhly času 21,39s a bylo z toho třetí místo. Všem vypálily rybník letos vynikající ženy ze Sychotína. Čas 19,69s stačil pohodlně na vítězství.

Po skončení soutěže žen přišla na řadu dodatková soutěž. Účastnily se jí 4 družstva mužů a 2 družstva žen s nejhorším dosaženým časem. Tam už jasně kraloval Plumlov a časem 15,38s si vysloužil krabici plnou cukroví.