Závěr PV ligy v Horním Štěpánově

Autor: Martin Ošťádal (sdhkrumsin@seznam.cz), Téma: Prostějovská liga
Vydáno dne 28. 10. 2004 (5438 přečtení)




Pozdě, ale přece... V sobotu 18. září 2004 se konalo v Horním Štěpánově poslední 12. kolo Prostějovské ligy v požárním útoku spojené se slavnostním vyhodnocením ligy...

Závěrečný závod Prostějovské ligy připadl na Horní Štěpánov. Sjelo se sem celkem 17 družstev mužů a 5 družstev žen. Již před začátkem závodu bylo jistí vítězové PV ligy v obou kategoriích. Muži z Krumsína i ženy ze Soběsuk zcela jasně ovládli letošní ročník ligy. Závod jistě okořenila účast vítěze Extraligy ČR v požárním útoku pro rok 2004, družstva Plumlova. Trať je v Horním Štěpánově již tradičně na 2B.

Pořadatelé připravili hodnotné ceny, jak již dlouho dopředu avizovali, takže bylo o co závodit.

Bylo vidět, že sezóna již pomaličku končí, protože téměř žádné družstvo nepřijelo kompletní. Pořadatelům se dalo vytknout snad jen startování. Siréna místo pistole občas sváděla k ulitým startům, ale startér se to snažil hlídat.

Jako první šel na start favorit z Krumsína. Na naběračku si vypůjčili Pavla a Frantu z Plumlova. Jenže právě Franta alias Vacenovický medvěd nedal koš, jak by si představoval a by z toho čas 16,67 s. Hezký útok potom předvedli také kluci z Němčic (BK) a časem 16,99 s obsadili celkově 3. místo. Plumlovské áčko mělo tak v tomto závodě po chybách soupeřů vydlážděnou cestu k vítězství a časem 15,83 s pohodlně zvítězilo.

Smůla opět potkala domácí družstvo z Horního Štěpánova. Jako poslední startující družstvo měli skvěle rozběhnutý útok, ale těsně před výstřikem se vypůjčenému strojníkovi z Krumsína vrátil nepochopitelně vyřešený plyn na mašině a byl z toho čas až 19,79 s.

Kategorii žen zcela ovládly stále se zlepšující ženy z Krumsína. Čas 20,20 s znamenal bezpečné vítězství před vítězkami ligy ze Soběsuk.

Po vyhlášení výsledků závodu přistoupili zástupci OHS Prostějov k vyhlášení výsledků Prostějovské ligy v požárním útoku pro rok 2004. V kategorii mužů zvítězil KRUMSÍN...

...v kategorii žen SOBĚSUKY.

Přitom muži z Krumsína ztratili v celém průběhu ligy jediný bod za jedno druhé místo!!!!! Dvou závodů se nezúčastnili kvůli kolizi termínů s Extraligou ČR. Pořadatelé ligy předali vítězům velké putovní poháry, poháry za umístění a finanční odměnu.