Rekordních 74 družstev v Kunčicích

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 11. 06. 2005 (3394 přečtení)




Extraliga v Letohradě Kunčicích patřila dlouhá léta mezi ty závody, kde celý extraligový kolotoč vrcholil. V roce 2005 pořadatelé ustoupili ze svého termínu. Důvodem ke změně termínu bylo vhodně nakombinovat závody, tak aby byly přejezdy mezi extraligami v sobotu a v neděli byly přijatelné.

     V neděli je začátek závodů stanoven na devátou hodinu. Po úvodním nástupu, který v takto hojném počtu vypadal opravdu parádně, odstartoval první výstřel nekompromisního startéra Mirka France domácí borce. Jejich čas 19,52 bohužel stačil až do třetí desítky. Petrov, kterému se v sobotu nedařilo se jako třetí startující pořádne opřel do svého útoku a výsledkem byla první sedmnáctka 17,94s. Opět pěkný útok na hranici 18 sekund - přesněji 18,11s stejně jako v sobotu předvedli kluci z Bašnice. Tento víkend můžou být spokojení s body za dvě páté místa. Po Bašnici startující Vacenovice se dostaly  rovněž pod 18s, ale na čas Petrova nestačily. Jejich proudaři sice stříkali z hodně velké dálky a lehké terče a dobrá muška zastavila čas na 17,99s.

     Silnou druhou desítku zahájily neúspěšný pokus Petrovice. Zaskakující pravý proudař nepodal takový výkon jako v sobotu a nestačil zapojit proudnici před výstřikem. O setinu horším časem 18,12s proti Bašnici se prezentoval nově jezdící Bohdalín. Vítěz extraligy 2004 Plumov předvedl, že loňský titul nezískal jen tak náhodou, ale tvrdým a pravidelným tréninkem. V neděli si i přes chybu na béčkách odvezl pohár za první místo s časem 17,67s. Nabuzeni plumlovským výkonem se rozběhli napodruhé kluci ze Žďáru. Zajištěným útokem dali 17,85s a brali celkové druhé místo. Další družstva již do pořadí na předních místech nepromluvila. Do první desítky se dostaly ještě družstva mužů z Neplachovic, Nevcehle, Urbanova a Pravčic. Ve jmenovaném pořadí uzavíraly tato družstva první desítku.

     Kategorii žen jsem bohužel neviděl, ale podle výsledků jednoznačně opět zvítězily Výčapy.

     Kunovice výborným časem 17,75s braly druhé místo stejně jako v sobotu. Třetí byly Lhotky, které loni příjemně překvapily a dokázaly v některých závodech potrápit pravidelně jezdící extraligová družstva. Letos s nimi musí ostatní kunkurentky  počítat.

     Organizátoři kromě kvalitně připraveného zázemí jako vždy zabodovali u diváků i závodníků výborným občerstvením. Ochutnal jsem křapáče, orlickou klobásu, smaženku, řízek i čínu, ale to zdaleka nebyly všechny pokrmy, které v Letohradě Kunčicích byly k dispozici. Slovem provázel část soutěže imitátor Václav Faltus.