V Bezuchově se dočkal vítězství Radíkov

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 17. 06. 2005 (4402 přečtení)




V neděli 12. června se v Bezuchově konala čtvrtá soutěž memoriálu Leopolda Koutného. Každým závodem se počet startujících družstev rozrůstá, tentokrát si přijelo zacvičit 31 družstev mužů a 8 družstev žen.

V kategorii mužů se překvapivě nedařilo týmům okupujícím vedoucí příčky v průběžné tabulce Velké Ceny (VC). Možná se projevila na některých družstvech únava po náročném Okresním kole z předešlého dne, některé  si vybrali i trochu smůly. Útok nedokončilo 7 družstev mužů, mezi kterými bylo i vedoucí družstvo VC Radkova Lhota

,letos úspěšné Valšovice (nenabraly vodu) a dokonce i postupující družstvo na krajské kolo Olšovec (vodní stěna vznikla rozpojením hadic B).

Druhé postupující družstvo Milotic však nedopadlo o moc lépe a po náročných oslavách postupu si připsalo předposlední platný pokus. Pravý proud z Ústí příliš klopil zrak při zapojování proudnice, nestihl se pak pořádně připravit na výstřik a nechal na terči takřka 3 vteřiny proti levému proudu navíc.


Naproti tomu se však našly družstva, která příjemně překvapila. Družstvo z Kokor předvedlo pěkný útok s časem 20,62 sekundy, na levém proudu však byl terč sražen v čase 18,71. Ladné křivky mají zřejmě něco do sebe.

Také družstvo Hlinska zabodovalo s časem 19,95, čas však mohl být výrazně lepší, jelikož levý proud měl po suverénním Radíkovu nejrychlejší sestřik 18,34. Družstvo z Býškovic se konečně dostalo mezi elitu s časem 19,86.

Na 3. místě skončil Milenov 19,69 (PP 19,30) . Pro  2. místo si přijely Pravčice (okres Kroměříž) 19,39 (PP 18,59).

Pohár nejcennější si odvezl Radíkov 18,29 , když  Roman Hynčica na levém proudu měl tradičně nejlepší čas ze všech proudařů - 17,94 s.

Zajímavé kreace jsme mohli sledovat při provedení útoku Dřevohostic -  rozdělovač předvádí šplh po hadici.

Po zkrácení tratě pak předváděly svůj um ženy. Hlinsko má v současné době velmi dobrou formu. Děvčata u kádě díky výškovému převýšení měly problém nabrat vodu a ta šla ze stroje o nějakou tu vteřinu později, přesto dosáhly času 20,39 a zvítězily.

Druhý skončil Loukov (KM), který měl čas 20,49, na pravém proudu jsme viděli nejrychlejší sestřik v této kategorii 19,59.

Jen setina sekundy odsoudila ženy z Paršovic na 3. místo.

Děvčata z Radkovy Lhoty také měly problém nabrat vodu, jako řada dalších družstev.


Vítězky okresního kola z Horní Újezda spadly z výšin opět nohami na zem (a kdoví čím ještě).

Soutěž se pořadatelům po stránce organizace vydařila. Komentátor Ing. Čoček a diváci podél trati se opět snažili nabudit družstva k maximálním výkonům, ale jak už jsem o něco výše říkal, některé útoky byly poznamenány drobnými chybami jednotlivých členů družstev. Doufejme, že forma družstev před blížícími se závody extraligy půjde už jen směrem nahoru.