Extraliga poprvé v Bašnici

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 17. 06. 2005 (3002 přečtení)




Jelikož jsme se minulého víkendu nezúčastnil, tak díky hanysovi za článek. V pořadí třetí kolo Velkopopovický kozel Extraligy v požární útoku zavítalo v sobotu 11.6.2005 do obce Bašnice okres Jičín. Extraliga se zde ještě nekonala, proto byli všichni zvědaví, jak premiéra výjde. Sportovní areál v Bašnicích je velmi pěkný. Základna na betonu a pak přímo nádherný trávník.

Celá dráha byla mírně do kopce. Časomíru zajistily Vacenovice. Do soutěže se zaregistrovalo celkem 27 družstev mužů a 6 družstev žen. Počasí bylo chladné, ale naštěstí nezačalo pršet.

Už po prvním pokusu (Letohrad-Kunčice 18,41) bylo jasné, že je zdejší dráha náročná a čas pod 18s bude velmi těžko dosažitelný. Většinou byly chyby na sestřiku z důvodu nedoběhnutí až k nástřikové čáře. Se startovním číslem 6 se na start postavil \"černý kůň\" letošního ročníku - Úherce. Časomíra se zastavila na čase 17,90. Byla to obrovská výzva. Tento čas se pokusily atakovat Nevcehle 18,11.

Vacenovice se do toho vrhly se vší silou. Sestřik na pravém proudu 17,38, avšak na levém 18,47. Hozenou rukavici chtěli zvednout kluci z Petrovic.

Na pravém proudu běžel Honza Snášel. A zrovna jemu to nevyšlo a nepodařilo se mu zapojit proudnici. Plumlov se musí snažit, jestli chce obhájit, ale mírné zaváhání na koši a prostřik na levém proudu jim čas zastavil na 18,26.

Takřka na konci startovního pole se představili hasiči z Neplachovic a časem 18,08 se protlačili na druhé místo.

V ženské kategorii kralovaly opět Úherce. Děvčata předvedla povedený útok a čas 19,55 již nikdo nepřekonal.

Druhé byly domácí děvčata, třetí Nevcehle. Naopak vůbec se nezadařilo Kunovicím.

Nezapojený rozdělovač znamenal čas 38,62.

Nový pořadatel tohoto kola extraligy se velmi snažil a připraveno bylo mnoho věcných cen a velké \"americké\" poháry, medaile, šampus atd.

Celkově hodnotím tuto soutěž jako dobře připravenou a zdařilou. Jediný problém, který jsem zaregistroval, byla špatná práce startéra. Možná by rada extraligy měla každého startéra patřičně poučit, jak se správně startuje.