Čechtín i za aprílového počasí bral opět vše

Autor: Jirka - Hvězdoňovice (JJDragoun@seznam.cz), Téma: Třebíčská okresní liga
Vydáno dne 08. 07. 2005 (4057 přečtení)




Páté kolo třebíčské ligy se konalo na Chlumu, 5.7.2005 \"O pohár SDH Chlum\", již na tradičním povrchu s pověstným \"kopcem\" hned kousek za základnou. Bohužel se tentokrát totálně nevydařilo počasí a pršelo po celý průběh soutěže navíc 12°C taky určitě nikomu nepřidalo. I přes tyto nelehké podmínky byla soutěž perfektně zajištěna velkou účastí družstev,přijelo 28 družstev mužů a 4 družstva žen a jakož to taky už tradičně spoustou cen.

Soutěž byla téže zpestřena Petrovickou časomírou, u které měl Zdenda zapojenej velký displej. Prozatímní průběh ligy mezi muži má jednoznačného favorita, to mezi ženami je průběh letos mnohem napínavější k ženám z Radonína se dopracovali holky z Okříšek i z Kožichovic a rázem je to boj!

Soutěž začli brzo po nástupu domácí borci, kteří v poslední době nejsou moc vidět, a nutno uznat že nepřekvapili, čas 21.54 stačil pouze na 16. místo. Další se na start postavilo družstvo z Trnavy, kluci se letos výrazně zlepšili a tak se čekal první kvalitní čas, a zadařilo se 18.90 a 3. místo. Další šli na start kluci z Koutů i oni, o proti loňskému zahrádkaření, udělali letos pokrok, 19.39 a 8. místo. Po té se ukázala také nezkušenost mladého družstva Svatoslavy, předvedli pěkný útok, bohužel ale na 2B, třetí zůstalo v uzavřeném okruhu. Pak už přišly chvíle pro Čechtín, i když útok nebyl plně ideální, čas 18.07 stačil na vítězství. Ve stínu tentokrát zůstali družstva z Kožichovic, čuník ze Sokolí jim pravděpodobně nesedl tak jak by měl, přesto ale dále drží 2. a 3. místo v lize. Černě dopadli tentokrát i kluci z Budíkovic, pravý proudař nedal proudnici a bylo po nadějích. Stejný osud postihl i kluky ze Sedlatic,kteří uzavírali základní kolo, pravý proudař nezvládl již základnu a \"nedoběhnul to\". Zajímavé věci se děli když se blížila 3. desítka startujících, 19. Předín, který letos ukazuje výsledky poctivých tréninků, dal 19.19 (17.96L!!) a bramborová byla doma. 20. na start šly Hvězdoňovice, 19.37 stačilo na 7. místo a o 1 setinu za finálem, do kterého se jako poslední vešel Urbanov časem 19.36. Další se do finále vešli 5. Okříšky časem 19.26. No a jako poslední se do finále vešli \"mlaďoši\" z Nevcehle, s Milkem u Mašiny dali čas 18.59 a 2. místo.

Pak již tedy nic nebránilo tomu aby nastoupilo prvních 6 družstev do finále, kdo čekal nějaké překvapení, měl smůlu, Čechtín 17.77 a jasné vítězství a nejlepší útok dne, druhé Nevcehle, ostatním se nedařilo.

No mezi ženami, i když účast byla slabší, pravděpodobně díky počasí, to byl opět boj, Dnes se nejlépe dařilo holkám z Okříšek 21.65. Dále to pak vypadá že se konečně zablesklo v Přibyslavicích na lepší časy a 2. místo za čas 23.42. Ženy z Radonína tentokrát 3. a Kožichovice 4.

Tímto soutěž byla u konce byla pěkně zvládnutá, grog tekl proudem a tak se to ve zdraví přežilo, za rok nashledanou. Bohužel nemám žádné fotky pokud někdo máte, můžete poslat, na závěr bych rád upozornil na nové stránky SDH Okříšky, mrkněte: http://www.sdhokrisky.wz.cz