Velkopopovický Kozel extraliga v Břevenci

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 29. 07. 2005 (3421 přečtení)




V chladném sobotním ránu se do Břevence v okrese Olomouc sjela celá extraligová špička. Na soutěž přijelo 33 družstev mužů a 7 družstev žen. Úvodní pokus patřil domácímu týmu z Břevence, který zaběhl standardní pokus bez chyb za 19,34s.

Pěkné fotografie k tomuto článku poskytl Ivo Hasilík z Opatovic se svým Canonem EOS 20D a objektivem Sigma 50-500mm, za což mu děkuji. Letohrad Kunčice se tentokrát museli smířit se startovním číslem 2.

Jejich útok byl plných chyb a tak si fotografové přišli na své. Béčkový spoj na rozdělovači zapojený na jeden zub a nenapojená proudnice na levém proudu znamenala neplatný pokus.

Kolik se dá udělat na trati v Břevenci s mírným převýšením?

Na tuto otázku odpověděli kluci z Prchalova, kteří zaútočili za čas 17,77s a ujali se vedení v soutěži. Vacenovice i po výměně zraněného proudaře zaběhli slušných 18,24s.

Babicím se letos nedaří a navíc je provází smůla, když se při svém vystoupení v Břevenci zranili hned dva členové družstva.

Petrovice v posledních závodech ukazují, že budou chtít zatím vedoucí plumlovské borce ještě potrápit. Jejich tradiční dobré sestřiky ukončily jejich pokus na čase 17,72s.

Vyrovnanost letošní extraligy je neskutečná a toto tvrzení podtrhl útok  Plumlova, který zaběhl shodný čas s Petrovicemi - 17,72s.

S jedním bodem v sobotním závodu vyšel Žďár, který dokončil útok v čase 19,40s.

Radíkovu se po změnách v sestavě začalo na extralize dařit a svoji snahu korunoval v Břevenci nejlepším časem dne 17,59s.

Ohrozit tento čas se pokusil Bohdalín, když Kotouč měl na pravém proudu jediný sestřik dne pod 17s - 16,98s. Bohužel mu nedokázal sekundovat druhý proudař a výsledný čas 18,03 stačil až na 6. místo.

O toto umístění se museli podělit s Neplachovicemi, které dosáhly stejného času. Škoda jen, že výkon stroje z Nelpachovic zaostává za extraligovou špičkou a proudaři nemohou předvést své kvality na 100%.

Poprvé se letos na extralize objevil Čechtín, známé družstvo z prvních ročníků extraligy a především i z Velké ceny SH-ČMS. V omlazené sestavě letos podává výborné výkony v Třebíčské lize, tak jsme byli zvědaví na jejich letošní extraligovou premiéru. Naše očekávání se potvrdilo a čas 17,84s byl hodnotným výkonem.

Průměrný výkon předvedly Úherce v improvizované sestavě na proudech, když jejich letošní stálí proudaři Saša Matoušek a Honza Hůla reprezentovali Českou republiku na hasičské olympiádě v chorvatském Varaždinu.

Kategorii žen zahájili parádním útokem Výčapy, když levá proudařka sestříkla válec plumlovských terčů za 17,22s. Výsledný čas se však počítá po sestříknutí obou terčů, takže si nakonec zapsaly do výsledků 18,28s. Tento čas na vítězství nestačil, protože se předvedly skvělým útokem Kunovice. Čas 17,68s zaslouženě bral 1. místo a 10 bodů. Když se nedaří klukům z Nevcehle, tak jej většinou zdatně zastoupí jejich kolegyně, které dosáhly čas 18,98 a odvezly si body za konečné třetí místo.

Soutěž v Břevenci byla dobře připravená. I přes mírné výškové převýšení tratě byly dosahovány výborné časy na poctivou plumlovskou časomíru. K dobrým časům jistě přispěl betonový náběh, který začínal již od startu a dobře střižený a tvrdý trávník. Vyzvednout musím práci stratéra, který si vždy vyčkal až se družstvo dostatečně srovnalo a pokud byli v klidu, tak výstřel zbytečně nenatahoval. Podle mého soudu, zatím nejlepší startování na letošní extralize. Celá soutěž měla navíc rychlý spád.