Další rychlé časy tentokrát v Květinově ...

Autor: Michal Zvolánek (michal.zvolanek@tiscali.cz), Téma: Havlíčkobrodská liga
Vydáno dne 04. 08. 2005 (3890 přečtení)




Poslední červencovou sobotu pokračovala HB liga v Květinově. Na pěkně upraveném travnatém povrchu byli diváci svědky dvou časů pod 19vteřin a dalších velice rychlých útoků.. Nejlepší čas 18,71s dosáhlo v druhém kole družstvo mužů z Urbanova.

V Květinově čekal na všechny týmy velice kvalitně připravený závod. Již zmíněný upravený travnatý povrch doplnily vydlážděné základny. Přínosem byla také účast kvalitního startéra, který nepustil ani náznak ulitého startu. Na některé týmy také nemile dopadlo měření délky hadic. Jistě tušíte proč :)

V prvním kole se běhalo trochu \"opatrněji\". Pouze kluci z Urbanova dokázali pokořit hranici 20s a časem 19,60s vybojovali 20bodů do HB ligy. Za nimi se umístila Nová Ves u Sv. (20,33s), Střížov (20,53s) a stále zlepšující se Kejžlice (20,71s). Ne příliš šťastně budou na tento závod vzpomínat domácí běžci z Květinova, kteří časem 24,74s obsadili až 10 místo. Tuto bodovou ztrátu využila Nová Ves u Sv. a ujala se vedení průběžného pořadí HB-ligy. Nepříliš podařený výkon také předvedl Kámen (29,58s), Podmoklany (26,12s) či Česká Bělá (NP).

Ve druhém kole jakoby spadla ze závodníků nervozita. Již první útok Podmoklan se vešel pod 21vteřin a v tomto trendu se pokračovalo i nadále. Pod tuto nastavenou laťku se vtlačilo ještě dalších pět týmů. Jako nejrychlejší se ukázalo opět družstvo z Urbanova, které svým výkonem 18,71s dokázalo o 23setin předehnat domácí tým z Květinova. Na třetím místě se pak umístili kluci z Kejžlice s časem 20,16s ...