Změny pravidel Extraligy pro rok 2006

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 20. 02. 2006 (3792 přečtení)




4. února se konalo zasedání členů Sdružení Extraligy ČR v PÚ. Na programu bylo přednesní závěreční zprávy sdružení, přijetí nových členů sdružení, volba Rady extraligy a nejpodstatnější část byla úprava pravidel pro rok 2006.

Vás samozřejmě nejvíce zajímají změny pravidel proti roku 2005, tak si je pojďme představit.

1. Vzhledem k loňským vysokým účastem soutěžních družstev mužů bylo upraveno pravidlo, týkající se příjezdu družstev žen. Ty musí být přítomny nejpozději do 2 hodin od zahájení soutěže.

2. Další úprava se týká startovného, kde částka startovného může činit maximálně 200,- Kč. (loni bylo 100,- Kč) Tato částka je dána jako maximální, takže když pořadatel uzná za vhodné, tak může stanovit startovné nižší nebo třeba žádné. 

3. Bylo zjednodušeno pravidlo týkající se obuvi, která je dle pravidel PS. Tretry jsou tedy povoleny.

4. Zpřísnily se podmínky startu jednoho závodníka 2x v ten samý den. Přesné znění pravidla:
- žádný soutěžící na jedné soutěži, nesmí startovat více jak v jednom družstvu. Výjimku uděluje rada Extraligy pouze v případě poranění soutěžícího během víkendových soutěží zařazených do Extraligy ČR, které musí být doloženo potvrzením od lékaře v nejbližším nemocničním zařízení. Na základě potvrzení od lékaře, potvrzení pořadatele a hlavního rozhodčího předešlé soutěže. 

5. Pro pořadatele je upřesnění umístění světelné signalizace, která musí být umístěna nad terčem.

6. Poslední novinku je zvýšení vyplácených finančních prostředků z 10.000,- na 15.000,- Kč s tím, že Extraliga v případě splnění podmínek stanovených pravidly Extraligy doplatí pořadateli 3.000,- Kč. Družstva se tak mohou těšit na vyšší finanční 
odměny na jednotlivých soutěžích.