Pyros 2006

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Ostatní
Vydáno dne 19. 05. 2006 (2253 přečtení)




Jistě jste zaregistrovali, že se letos koná veletrh požární a bezpečnostní techniky pod názvem PYROS / ISET 2006. Pojďme se mrknout na pár fotografií.

     Z pohledu požárního sportu bylo novinek poskrovnu. Tou nejzajímavější bylo představení nových odlehčených Supersportů "Light" od firmy Technolen Technický textil a.s.. Hadice se vyznačuje kvalitním opletem, který je ale měkký, takže se budou dobře motat. Vnitřní gumová duše je tenčí, takže i koutouče a váha budou menší než u běžných Supersportů. Použití bude nejvíce u holek, ale i proudařům bodne lehčí a menší koutouč do ruky. Uvidíme, kdy se tato novinka objeví reálně na trhu.

 

     Další zajímavou expozicí byl stánek firmy Flídr  s.r.o., která zaujala složenou základnou s hadiceme a včetně stroje. Promítání videa z hasičských závodů přitáhlo ke stánku celkem slušný počet diváků. 

    Asi poslední věcička, která mě zaujala byly nové přilby Meteor III od firmy Petzl. Co je této přilbě zajímavé? Váha 235g!!! Je to skoro poloviční proti jiným typům co se používají a je to opravdu poznat.

 

Další fotografie: