Radíkov zopakoval v Troubkách loňský triumf

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 23. 06. 2006 (5068 přečtení)




Poslední možností vyladit formu v disciplíně požární útok před Extraligovými závody v Opatovicích a Radíkově byly závody Velké ceny OSH Přerov konané 18. června v Troubkách. Této příležitosti využilo 18 družstev mužů a 11 družstev žen.

Na místním fotbalovém hřišti měli část hřiště vyhrazenou mladí hasiči. Dostatek rozhodčích byl základní předpoklad pro zdárný průběh soutěže ve všech kategoriích.

Po nástupu všech družstev následoval krátký briefing velitelů.

Fotbalové hřiště v Troubkách v loňských letech skýtalo hustý, heboučký trávník. Letos bylo hřiště opět kvalitně připraveno. Takřka Wimbledonský sestřih skýtal ideální podmínky pro rychlé útoky. Předpokladem úspěšného ukončení útoku však bylo dostatečné natažení požárního vedení, jelikož poctivé terče na konci trati byly z Radíkova. První zkusil štěstí zástupce okresu Prostějov z Bílovic - 24,25 sekund.

Muži ze Stříteže zopakovali podobný výkon jako v Olšovci - N. Pokus mužů z Čech taky nebyl zrovna ideální - 60,28 s.

Milotice nad Bečvou daly zapomenout na krach z předešlého dne a časem 19,75 sekund si spravily chuť.

S číslem 6 se postavila na start Lhota. Jejich útok v čase 20,10 ukázal, že i toto družstvo se dokáže porvat o přední příčky. Družstvu z Horního Újezdu znepříjemnila porucha levého terče časomíry koncentraci na svůj útok. Přesto dosáhli slušného času 20,77 s.
Hlinsko si vedlo podobně jako o den dříve v Olšovci. Opět stlačilo čas pod 20 sekund, ale vytoužená 18ctka jim tentokrát těsně unikla - 19,11 sekund. Muži z Olšovce tentokrát Hlinsko nepokořili - 20,15 s., čímž se zajímavě zdramatizoval boj o vedoucí příčku ve VC.

Kluci z Držkové (ZL) nebyli přímo na čáře nástřiku, přesto oba hoši s proudnicemi srazili terče takřka ideálně - 18,30 s.

Startovní číslo 13 si vybral Radíkov. V loňském roce v Troubkách zvítězil s časem 18,19 s. a nejen proto byl vážným kandidátem na vítězství. Excelentní výkon završený časem 17,51 sekund toho byl důkazem.

Domácí muži si rezervovali poslední startovní číslo 18. 

Dosažený čas 26,43 s. byl možná způsoben apatií diváků, kteří zmoženi vedrem, nevytvořili kulisu hodnou útoku domácího družstva.

Po krátké přestávce předvedla děvčata z Opatovic, že jejich forma před Extraligou je v pořádku - 19,06 s.

Druhá se postavila na start Radkova Lhota a byl zde další vynikající čas - 19,52 s.

Čechy se startovním číslem 3 už tak rychlé nebyly - 24,24 s.

O pouhé tři setinky byl horší Jindřichov.

Hlinsko dalo zapomenout na matný výkon z Olšovce. Dosaženým časem 20,02 obsadila děvčata stejně jako jejich mužské protějšky 3. místo.

Pod stupni vítězů skončilo Podhoří - 20,81 s.

Děvčata z Černotína trošičku zaváhala na základně, přesto se umístila na solidním 5. místě.

Červené praporky viděly po skončení útoku děvčata z Milotic nad Bečvou a z Henčlova.

Občerstvení bylo po celou soutěž maximálně uzpůsobeno tak, aby dokázalo nahradit vydanou energii závodníků. O tom, že je Haná pohostinný kraj není třeba spekulovat. Výběr poživatin byl opravdu široký.

Po odběhnutí posledního soutěžního družstva bylo některým závodníkům evidentně příliš horko a hrozilo jim  přehřátí a totální kolaps organismu. Díky včasné pomoci bylo toto riziko eliminováno.

Na slavnostním vyhlášení výsledků si došli pro odměnu nejprve Ti nejmladší...

Po nich přišla řada na vítězné muže a ženy.