Litovanský "kopec" dobily v jedné desetině Budíkovice, Hvězdoňovice a Předín

Autor: Jirka - Hvězdoňovice (JJDragoun@seznam.cz), Téma: Třebíčská okresní liga
Vydáno dne 02. 08. 2006 (5556 přečtení)




V neděli 30.7.2006, za příjemného počasí, pořádali hasičskou soutěž započítávanou do Třebíčské ligy hasiči z Litovan. Soutěž O pohár starosty obce Litovany navštívilo 19 družstev mužů a mezi ženami se utkalo družstev 8, konečně i mezi ženami vzrůstá konkurence. Běželo se na tradiční trati, která dává možnost běžcům řádně prověřit fyzickou výdrž, převýšení činí něco kolem 2 metrů a  není divu, že časy byly "nic moc".

Soutěž začali domácí Litovany, před těmito závody se zatím třásli v celkovém hodnocení ligy o "pár" bodů před Budíkovicemi v čele a možná i proto svůj útok nezvládli dle představ a časem 19.01s si zajistili v základním kole 5. místo. Ani druhým na startu, klukům z Okříšek, se moc nedařilo, po problémech na základně, jakož je špatně chycená proudnice, dokončily v čase 20.00s a patřilo jim konečné 8. místo. Z první desítky už se pak výrazně prosadili pouze kluci z Hvězdoňovic spolu se Standem z Předína na levém proudu když dali čas 18.41s a v zákl. kole 2. místo. Standa při tomto útoku dal nejlepší terč dne za 17.81s.

Jako jedenácté družstvo na start se postavily Budíkovice, povedeným útokem daly 18.36s a tím si o 5 setin zajistily první místo. Zmíněnou desetinu pak doplnil Předín časem 18.46s a obsadil 3. místo. Populární bramborovou pak časem 18.57s odvezli kluci z Hluboké. Finálovou šestku pak doplnily Kožichovice A.

Na opačném pólu tabulky pak skončila družstva která s pravidla měla problémy hlavně na proudech, útoky nesplnily družstva Sokolí, Lipníku, Lesné a Kožichovic B.

Soutěž se bohužel neobešla bez technických problému, časomíra měla svůj den. Svůj útok opakovaly Kněžice, ale bohužel jim to příliš nepomohlo.

Finále se tentokrát běželo na 3B a tak si ženy museli ještě počkat, finále vyhráli suverénně kluci z Hluboké a odvezli si poukaz na čuníka.

Mezi ženami začali soutěž ženy z Heraltic a časem 21.47s si zajistily 3. místo. Nejlépe si vedly ženy z Čechtína a druhé skončily ženy z Kožichovic. Soutěž zakončily ženy z Radonína a časem 21.70s si zajistily 4. bramborové místo. Smůlu měly holky z Okříšek které po dramatickém průběhu útoku a závěrečném nebezpečně vypadajícím pádu levé proudařky svůj útok nedokončily.

Na závěr musím pochválit cukrářky z Litovan, dort nám opravdu chutnal :-)