Radíkov pokořil v Radkově Lhotě traťový rekord

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 07. 08. 2006 (5547 přečtení)




Ve středu 5. července - v den státního svátku na památku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje se konala soutěž v požárním útoku v Radkově Lhotě. Letos byla tato soutěž poprvé zařazena do kalendáře Velké ceny OSH Přerov. Cestu do této vísky nedaleko Dřevohostic našlo 18 družstev mužů a 8 družstev žen.

Domácí hasiči měli v ohni tři želízka - dvě družstva mužů a družstvo žen. Družstvo mužů "A" nastoupilo na start se startovním číslem jedna a dosáhlo času 19,69 sekund.

Po nich zkusil štěstí Olšovec. Jejich útok se zastavil na čase 18,73 sekund. V konečném účtování to stačilo na celkové 3. místo.

Čas 21,30 stačil hasičům z Ústí na konečné 9. místo.

Trojblok družstev útočících v tabulce Velké ceny na přední příčky se shlukl ve startovní listině s pořadovými čísly osm až deset. Valšovicím se tentokrát moc nedařilo a s časem 20,09 skončily na 7. místě. Hlinsko dosáhlo času 19,20 a umístilo se o dvě příčky výše. Nejlépe se do tratě zakously Milotice, které dosáhly i díky vyrovnanému nástřiku velice pěkného času 18,09. Tento letošní nejlepší výkon blížící se osobnímu rekordu konečně rozjasnil tváře i jinak vážným členům SDH Milotice.

Muži z Radíkova ze čtyřech předešlých Velkých cen odjížděli s plným patnácti bodovým ziskem. I tentokrát zvládli roli favorita a dosaženým časem 17,60 s. zvítězili v novém traťovém rekordu. Po skončení útoku škorpili kolegové z družstva pravého proudaře Pizzáka, že údajně málo běžel. Níže uvedený snímek jejich domněnku jen potvrdil - Pizzák chvíli skutečně neběžel, jenom si tak levitoval.

Letošním maximem se blýskly i Výkleky. Výkleky zastavily časomíru na hodnotě 18,73 s. a umístily se společně s Olšovcem na konečném 3. místě.

 

Muži z Horního Újezdu nenavázali na pěkný výsledek z Jindřichova. Útok měli rozběhnutý dobře, voda však byla na pravého proudaře příliš rychlá.

Do smyčky u rozdělovače se chytla členka SDH Henčlov, která vypomohla mužským kolegům.

Béčkař "Paršovic" trošku zaspal na základně a nestihl pak pořádně natáhnout vedení. Hadice ho potom za tuto nedbalost trošku pokousaly.

Ženskou kategorii odstartovala jako první děvčata z Podhoří. Voda byla trošku pomalejší a dosažený čas měl hodnotu 34,32 s. Děvčata vepředu měly dostatek času zaujmout správnou pozici.

Holky z Černotína zvládly útok o poznání rychleji 22,65 s.

Děvčata z Hlinska s časem 20,39 obsadila 4. místo.

Holky z Čech byly trošku krátké. Svůj pokus přesto nevzdaly.

Ženy z Býškovic měly lehké problémy na stroji.

Nejlepší trojlístek byl velmi vyrovnaný. Na třetím místě se umístila děvčata z Milotic 20,18 s.

O 6 setin sekundy byly rychlejší Opatovice.

Jako jediná stlačila čas pod 20 sekund místní děvčata - 19,93 s.

Na závěrečném nástupu se rozdávali i tito putovní krasavci, které loni potěžkávali muži z Babic a ženy z Podhoří.