Pustkovec hostil Extraligu i MSP

Autor: HONZA M. Neplachovice OP (honza.maly@centrum.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 11. 08. 2006 (1726 přečtení)




V sobotu 5.srpna 2006 se v Ostravě- Pustkovci konalo další kolo Velkopopovický kozel extraligy v požárním útoku a zároveň se toto kolo započítávalo do soutěží Moravskoslezského poháru.Hostitelé připravili velmi kvalitní soutěžní zázemí a soutěžící jim to oplatili neméně kvalitními výkony.

     Z pohledu týmů, které se přihlásily do bojů o body do MSP se tato soutěž nejlépe vydařila opět Bolaticím. Škoda jen prostřiku na levém proudu, protože se čas zastavil těsně za hranicí 18 sekund (18,02). Další časy již tak výborné nebyly. Druhý Pustkovec měl také problém na sestřiku, ovšem na pravém proudu. Sádek dle mého názoru až příliš taktizoval. Myslím, že ten čas mohl být výrazně lepší. Čtvrtou příčku si zaslouženě odvezl mladý tým ze Slušovic. Těsně za ně se ještě probojovaly Hněvošice. Další porci smůly si vybrali hasiči z Neplachovic. Pravý proud srazil v čase 17,67. Bohužel na levém proudu se při zákleku rozpojila proudnice. Dokonce jsme zde viděli i dvakrát ulitý start v podání Milostovic. Mezi ženami se stalo překvapení a první příčku si po chybách Mladecka a Hněvošic odvezly hasičky ze Svobody. Druhé skončily Štěpánkovice a třetí Jamnice.

     Pokud se na jedné soutěži potká MSP s Extraligou, tak je to vždy velká škola pro všechny družstva jezdící Moravskoslezský pohár. Je zde vidět spousta perfektních výkonů, ze kterých je možno se učit.