Liga ČR ve výstupu na věž 2006-závod ve Zlíně a Hradci Králové

Autor: Antonín Minarský (antonin.minarsky@telecom.cz), Téma: Liga ČR ve výstupu na věž, Zdroj: Antonín Minarský
Vydáno dne 22. 08. 2006 (4699 přečtení)




Martin Kulhavý zvítězil závod Ligy ve Zlíně - Jaroslav Hrdlička v Hradci Králové - Jan Neubert skončil ve Zlíně, ve stejném čase jako vítěz, druhý. V Hradci Králové obsadil dosavadní lídr Ligy 2006 na čtvrtém bodovaném místě a nakonec se v následném závodě v běhu na 100m/př zranil!

Liga ČR ve výstupu na věž pokračovala dvěma srpnovými závody na kterých bylo k vidění nejedno překvapení - tím příjemným byl výkon Martina Kulhavého 11.8. ve Zlíně kde Martin, jako jediný závodník, zalezl oba své pokusy pod 15s a časem 14,64s nakonec zvítězil. Jan Neubert, po letní přestávce nezvykle chybující, obsadil ve stejném čase druhé místo, na stupně vítězů je doprovodil Radek Vyvial, který se na stupně vítězů vrátil po dlouhých čtrnácti měsících ovlivněných zraněním( čas 14,78s).
K vidění bylo celkem 7 špičkových výkonů pod 15s, kromě zmíněných tří závodníků pokořilo magickou hranici ještě trio.
Milan Onderka(14,80s)
Jaroslav Hrdlička(14,95s)
Marek Jarůšek(14,97s)


Martin Kulhavý-vítěz závodu ve Zlíně

Doslova "čtrnáctkovou žeň" připravili závodníci pro diváky závodu 18.8. v Hradci Králové, v prvních dvou pokusech jich bylo k vidění neuvěřitelných 10 a v následném vyřazovacím závodě dokonce 12!!
Závod v Hradci s přehledem vyhrál Jaroslav Hrdlička časem 14,48s v základních dvou kolech - Jardův skvělý výkon korunoval čas 14,40s v šestém, finálovém, rozběhu!!!
Překvapil domácí Zděněk Křížek, který si za čas 14,65s připsal 7 ligových bodů za druhé místo a velmi také olomoucký Jaroslav Žitný, třetí časem 14,81s. Opět se nedařilo Janu Neubertovi, který časem 14,78s skončil v bodování Ligy čtvrtý.

Poslední závod Ligy 2006 se odehraje 8.září v rámci "Beskydského poháru" v Ostravě a bude se rozhodovat o mnohém - Jaroslav Hrdlička ztrácí na lídra Ligy již jen 6 bodů a pokud se zraněný Jan Neubert (sval pravého lýtka) do té doby neuzdraví, ma Jarda velkou šanci na celkové vítězství Ligy 2006 - takový konec Ligy je trochu smutný a v mnohém připomíná loňský rok, kdy lídr, Radek Vyvial, pro zranění do závěrečných bojů nezasáhl.

Jaroslav Hrdlička(vpr)-vítěz závodu v H.Králové
(vlv)slovenský závodník V.Štinčík

Tabulka Ligy před posledním závodem.


Více informací najdete na www.ceskyhasic.cz
v odkazu Liga 2006.

Přijeďte se podívat do Ostravy, bude to stát zato!