Bolatice vítězí "osobákem"!

Autor: HONZA M. Neplachovice OP (honza.maly@centrum.cz), Téma: Moravskoslezský Pohár
Vydáno dne 30. 08. 2006 (1728 přečtení)




Je za námi poslední letošní víkend, který byl určen pro závody Moravskoslezského poháru. V sobotu 26.8.2006 se na hřišti TJ Viktoria Chlebičov utkalo o předposlední balík letošních bodů celkem 27 hasičských družstev. Soutěž byla velmi dobře připravená a pečlivě organizovaná.

     Protože jsem celou soutěž nemohl sledovat až do konce, tak pouze okomentuji několik výsledku. Vítězství si z Chlebičova odvezli neudržitelné Bolatice. Precizní útok zastavil časomíru na čase 17.41 a nikdo určitě nepochybuje, kdo je zaslouženě v čele letošního ročníku. Pro hasiče z Bolatic to byl osobní rekord. Druhou příčku si již takřka tradičně odvezli hasiči z Pustkovce (18.46). Byly zde malé chybičky, ale i tento útok vypadal velmi dobře. Třetí příčku obsadili kluci z Neplachovic. Výsledný čas 18.95 byl ovlivněn chybou na rozdělovači. Pravý ventil totiž zůstal mírně zavřený a tím pádem byl výstřik na tomto proudu velmi opožděny. Velké Hoštice si odvezly domů „bramborovou“ čtvrtou příčku. Zde byl problém na levém proudu. Jejich proudař se vrátil po delší době z ciziny a je bohužel poznat, že netrénoval. Krásným časem se předvedly Kateřinky (19.24). A konečně se také podařil pokus smolařům z Milostovic (19.69).

 

     Mezi ženami byly nejlepší holky z Mladecka a patřičně využily zaváhání vedoucích Hněvošic. Druhé se umístily hasičky ze Svobody, které jdou svou výkonností nahoru. A třetí skončily Heřmanice. Je velmi dobře, že v ženské kategorii začalo pravidelně jezdit zhruba 8 družstev. Tím vzniká větší konkurence a sportovní výkony jsou lepší.