Rozhovor s Milkou z Nevcehle

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Extraliga ČR
Vydáno dne 22. 06. 2007 (5096 přečtení)




Nově se budeme snažit trochu zpestřit naše reportáže, tak přicházíme s první vlaštovkou v podobě rozhovoru s Milanem Pařilem známým spíše pod přezdívkou Milka.

Milan Pařil alias Milka z týmu Nevcehle.

 

Váš start do letošní extraligové sezóny nebyl zrovna úspěšný, v čem vidíš příčinu?
 (Smích) “To je pravda, začátek sezóny se nám zrovna moc nepovedl. Neviděl bych v tom ale nic vážného, prostě jsme měli smůlu. 

Nesvazovala vás na prvních závodech tíha týmu, který obhajuje titul?
To určitě ano. Na trénincích se nám daří v pohodě dávat časy kolem 17s. V letošním roce jezdíme s novou silnější mašinou od Karla (Karel Gába), se kterou se musíme naučit chodit.

Vloni jste měli nejslabší mašinu mezi týmy z první desítky. V letošním roce máte výrazně silnější a rychlejší stroj, který má výtlak zhruba o 0,5s lepší. Jak se s tím vyrovnali?
Vodu nám zadek dává skoro pořád stejně, akorát se strojník musí naučit počkat a dát vodu dopředu těch 8,3-8,4s, což je ale velice těžké odhadnout. Strašili nás všichni, že na konci budou větší tlaky, ale to se mi ani nezdá. Mašina je rychlejší, ale zase nemusí chodit zadek natvrdo jako v loňském roce.

Dnešní výkon byl naprostým zážitkem pro diváka i ostatní soutěžící. Vyhráli jste skoro se sekundovým náskokem na druhého, což není ve vyrovnané extralize příliš obvyklé. Jak jsi ho viděl z pohledu závodníka?
Lepší útok už asi nepůjde dát. Akorát jsme měli strach z Úherců, že nás zase o 0,3s vezmou jako loni.

Jak vidíš ostatní družstva, koho vidíš jako největší soupeře po čtyřech závodech?
Letos začalo běhat hodně nových družstev. Loni začaly Bolatice jezdit poprvé všechny závody a letos vypadají hodně dobře. Taky Radíkov letos stabilně boduje, ale dobrých družstev je celá řada. Překvapili mě svými výkony Lavičky a Lestkov.

Jak jste se připravovali v zimě?
Naše příprava byla víceméně individuální, hlavně jsme cvičili nohy. Základny a spoje jsme začali až na jaře venku. Hodně času jsme trávili v posilovně.

Jak se daří skloubit práce profesionálního hasiče s tím, že dost času vám zabírají tréninky a taky závody? Narážím tím na včerejší problém, kdy Jurič (pravý proud) se nemohl závodů zúčastnit a museli jste narychlo hledat záskok?
Já sloužím v Telči a vychází mi maximálně vstříc. Brácha (Jurič) je v Jihlavě. Na extraligy má nahlášenou dovolenou, ale teď bohužel přes týden někdo omarodil, tak mu dovolenou zrušili a směnu se mu vyměnit nepodařilo. Není to jednoduché vzhledem k tomu, že z našeho týmu jsou 3 lidi u profíků.

Jako náhradu za pravého proudaře jste měli včera v Břevenci?
Byl to mladý kluk z Nevcehle Láďa Krejčí, v minulosti mistr republiky v běhu na 60m.
 
Jak odhaduješ, že budete pokračovat v dalších závodech extraligy?
Nijak taktizovat nebudeme a budeme se snažit dát co nejlepší časy. Spokojeni bychom byli s časy kolem 17s, ale samozřejmě lépe i pod tento čas. Důležité bude sbírat hodně bodů, abychom dohnali ztrátu ze začátku.