Hasičskými mistry Přerovského okresu je Olšovec a Radkova Lhota

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 02. 10. 2007 (5037 přečtení)




O posledním srpnovém víkendu dospěla Velká cena OSH Přerov (VC) v požárním útoku k samotnému vyvrcholení. Z celkového počtu 14nácti soutěží zbývaly na programu poslední dvě - v sobotu 25. srpna v Drahotuších a o den později v Provodovicích.
Fotogalerii z těchto závodů najdete zde.

Z mužských družstev si na těchto závodech slušně vedli předem jistí vítězové VC hasiči z Olšovce. Přestože se jim nepodařilo vyšperkovat závěr sezóny požárním útokem na hranici jejich možností, obsadili s časem 18,00 sekund v Drahotuších 1. místo a  časem 18,44 s. v Provodovicích místo druhé. O celkové druhé místo si to rozdali hasiči z Ústí a Valšovic. Že to bude boj na ostří nože předvedli oba týmy už v Drahotuších, když Ústí si zde vyrovnalo osobní rekord 18,32 s. a bralo 2. místo. Valšovice měly útok jen o 3 desetiny pomalejší a umístily se v Drahotuších za Ústím na 3. místě. Zajíci se ale počítali až po posledním závodě VC v Provodovicích. Hasičům z Ústí se zde tolik útok nepovedl a Valšovice stály před úkolem dostat se co nejvíc pod čas Ústí 19,56 s. Diváci čekali od hasičů z Valšovic více taktický výkon a nějakou pěknou 18náctku. Ti se ale nerozpakovali a do svého pokusu se natvrdo opřeli a výsledek? Nekompromisní útok s konečným časem 17,78 sekund! Díky tomuto krásnému útoku si hasiči z Valšovic vylepšili osobák o další dvě desetiny, zvítězili na této soutěži a především se v konečné tabulce vyšvihli na druhé místo před třetí Ústí. Čtvrtá místa o víkendu sbírali hasiči z Hlinska - 18,81 s. v Drahotuších, 18,73 s. v Provodovicích a v celkovém hodnocení jím patří rovněž  4. místo. Na celkovém 5. místě se umístil loňský mistr Radíkov, který letos nestihl odjet tolik soutěží Velké ceny kvůli Extralize ČR v požárním útoku.
V ženské kategorii se také tvrdě bojovalo o konečné umístění, když na titul si dělaly zálusk  ženy z Radkovy Lhoty a Hlinska. Nejlépe zvládly poslední soutěžní víkend Velké ceny  hasičky z Radkovy Lhoty, které v Drahotuších s časem 19,39 s. sice skončily o 2 setiny druhé za ženami z Hlinska. Holky z Hlinska pak ale nasadily v Provodovicích laťku jen na 22,31 sekund. Hasičkám z Radkovy Lhoty za toho stavu stačilo jen překonat tento čas. Podobně jako Valšovičáci se ale urvaly a soutěž vyhrály v jejich nejlepším letošním čase - 18,92 s. Konečné 3. místo si v Provodovicích pohlídaly útokem za 19,03 s. ženy z Opatovic B.
Závěrem se sluší poděkovat pořadatelům všech soutěží Velké ceny, že pro závodníky připravovali tak dobré podmínky pro jejich sportovní výkony, rozhodčím za jejich spravedlivé posuzování i lidský přístup, divákům že na soutěžích vytvářeli skvělou atmosféru a zkrátka všem, co měli letos co do činění se soutěžemi Velké ceny. Nyní už nám zbývá se těšit za rok na 14. ročník Velké ceny OSH Přerov Memoriálu Leopolda Koutného.