Pod Chřiby se vedlo nejlépe Vlkoši a Petrovu

Autor: Luděk Durďák (sdh.rohatec@centrum.cz), Téma: Grand Prix Hodonín
Vydáno dne 03. 06. 2008 (4098 přečtení)




Rychlé obrátky nabral v posledních týdnech hasičský cirkus na Hodonínsku. Po soutěži v Dubňanech zavítala minulou sobotu Grand Prix v požárním útoku do Čeložnic. Už tento víkend je navíc na programu pohárovka v Ratíškovicích. Souboj s časomírou pod Chřibskými kopečky svedlo šestnáct můžských a osm ženských kolektivů. Vzhledem k nižšímu poštu přihlášených se soutěž letos poprvé odehrála dvoukolově.

Útoky mužů v prvním kole jakoby trošku ukolébalo horké počasí. Rychlejší časy pod dvacet vteřin předvedli pouze hasiči z Prušánek, vlkošského Áčka a Petrova. Lepší výkony byly k vidění až při druhých pokusech. Po zlepšení Prušánek, které jim vyneslo konečné třetí místo, šli na start kluci z Vřesovic. Ti minulý týden skončili na stříbrné příčce až po dodatečném rozběhu. Také tentokrát jim výsledný čas 19,07 stačil na stříbro. Jsou tak jedním z příjemných překvapení letošního ročníku. „Snažíme se vždycky zaběhnout co nejlíp. Vyrovnaly se stroje i veškeré vybavení a tím se konkurence zvýšila. Máme konečně stabilní kádr a snad i zkušenosti, tak z toho těžíme,“ uvedl člen týmu Hynek Valenta. Díky dalšímu zlepšení se z vítězství tentokrát radovali hasiči z Vlkoše, když jako jediní stlačili čas pod devatenáct vteřin.
Úplně spokojení ani tentokrát nebyli hasiči z Petrova. Jejich přeházená sestava se pořád trošku seběhává a výsledkem bylo tentokrát 4. místo. Ještě hůře se vedlo vítězům z Dubňan. Veličané totiž skončili bez bodu na 11. místě. Po třech závodech jsou tak na špici kluci z Vlkoše, před Vřesovicemi a Velkou nad Veličkou.
Na rozdíl od pánů se v ženské kategorii bylo na co dívat od samého začátku. Sličné hasičky okouzlovaly nejen svým zevnějškem, ale také předvedenými výkony. Hned při třetím útoku padla letošní první dívčí devatenáctka. Postaraly se o ni dosavadní smolařky z Petrova časem 19,97 a zaslouženě zvítězily. Na start se dokonce postavila i z minulého týdne potlučená rozdělovačka.

Další poháry si pak podělilo letos výborné Horňácko. Druhá děvčata z Kuželova i třetí Hrubá Vrbka zůstaly jen těsně nad hranicí dvaceti vteřin. 

Výbuchy radosti byly ovšem slyšet i z tábora Hovoran. Dívčí tým tu vznikl teprve krátce před sezonou a v Čeložnicích díky pátému místu poprvé bodoval. „Zisk prvního bodíku je pro nás velký úspěch.  Dneska večer budeme asi hodně slavit. Chceme se dál postupně zlepšovat a tohle je pro nás motivace,“ radovala se Eliška Zahrádková.



Ženskou Disgrafik Grand Prix zatím vede Kuželov, druhé jsou hasičky z Hrubé Vrbky, třetí místo patří Čeložnicím. Petrovské holky si díky vítězství prokousaly už na 4. místo.