Druhá soutěž PHL 2008 - Karolín 7.6.2008

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: Skejsy
Vydáno dne 10. 06. 2008 (5819 přečtení)




Sobotní dopoledne 7.6.2008 v 10,00 hodin začínal III. ročník soutěže v požárním útoku družstev mužů a žen pod názvem „O pohár obce Karolín“, která byla letos opět zařazena do seriálu soutěží PHL 2008. Letos se soutěže zúčastnilo stejné množství družstev mužů jako vloni, a to 24; družstev žen přijelo celkem 7. Počasí se nakonec vydařilo a tak se očekávaly souboje hodné výbornému obsazení soutěže kvalitními týmy z celého Zlínského kraje.

Soutěž začala v 10,00 hodin nástupem družstev a po ní následovala jako obvykle porada velitelů s rozhodčími.

V 10,15 hodin se tak mohl začít připravovat na základnu první tým mužské kategorie, a tím byl SDH Podhradní Lhota. Dobře rozběhnutý útok ale zastavila chybička pravého proudaře, a tak celkový čas 28,75s (LP 18,94s) nakonec stačil až na 14.místo.

Jako druhý se na start chystal domácí tým SDH Karolín, který na domácí půdě obhajoval vítězství z loňského ročníku. Solidně se vyvíjející útok ale ukončil až prostřik pravého proudaře, který sestříkl svůj terč až v čase 20,21s (LP 17,94s), a to byl až osmý nejlepší čas sobotního klání.

Jako třetí se na základně připravoval první zástupce zlínského okresu, a to SDH Vrbětice. Jeden z favoritů soutěže ale chyboval, když se strojník zdržel u jednoho ze spojů hadicového vedení a následně rozpojené céčka levého proudu. To znamenalo tedy první nesplněný pokus soutěže.

Jako čtvrtý se chystal tým SDH Nová Dědina. Velmi dobře rozběhlý útok a jeho výsledný čas 18,86s (LP 18,65s) znamenal také 4. místo v celkovém pořadí.

Dalším týmům v pořadí Lukov, Tlumačov, Mladcová a Vítonice se vůbec nevedlo, jakoby smůla zavítala na soutěžní dráhu, což už si mezi sebou šeptali i díváci.



Tuto nepovedenou sérii přerušil dévátý tým v pořadí, a to byl SDH Mistřice (UH), jehož výsledný čas 18,96s (PP 17,82s) bral celkové 5. místo.

Jako desátý se na start chystalo „áčko“ z Přílep, které si po minulém nezdaru chtělo určitě napravit reputaci. To se jim také povedlo a výsledným časem 18,63s (LP 18,19s) skončili na 3. místě.

Následoval další nepovedený útok v podání SDH Kostelany, u kterého neměl svůj den závodník na rozdělovači.

Dvanáctým startujícím týmem byl SDH Bořenovice, několikanásobný vítěz PHL z min. let. Po malém zaváhání pravého proudaře srazila voda časomíru s časem 19,11s (LP 17,83s), a to znamenalo nakonec 6. místo.

Následoval útok mužů SDH Kvasice, který ale nebyl z těch, který by dosáhl na přední umístění a znamenal celkové 13. místo s časem 24,04s (PP 22,36s).

Jako čtrnáctý se na start chystal další z adeptů na přední příčky, a to byl SDH Vésky (UH). Ukázkově provedený útok s výsledkem 17,57s (LP 17,35s) znamenal nakonec nejen vítězství, ale i nový rekord trati v mužské kategorii. Jenom si všimněte, z jaké polohy stříkal pravý proudař, ale povedlo se mu to ;)

Dále následovaly útoky mužů SDH Tučapy, Nětčice, Bělov, Počenice, Přílepy B a Ludslavice, ale ani jeden z nich se nakonec nedostal mezi nejlepších deset.




21.týmem na základně byl další zástupce zlínského okresu, a to SDH Hřivínův Újezd. Ten se svým výkonem sice dostal pod hranici 20 sec, ale určitě to nebyl pokus se kterým by byli spokojeni. Jejich výsledný čas 19,29s (PP 19,28s) znamenal ve výsledku 7. místo.

Následoval útok družstva SDH Dobrotice, které také neukázalo své kvality a časem 20,82s (PP 20,06s) skončilo na 10.místě.

To už se ale na základně pomalu připravoval průběžný vedoucí PHL, SDH Rychlov. Slibně a bezchybně vypadající útok, na jaký jsme od tohoto týmu zvyklí, zastavil časomíru jen 0,04s za vedoucími Véskami a tak se tentokrát museli spokojit „pouze“ s druhým místem (LP 17,61s,PP 17,48s).

Mužskou kategorii ukončil tým SDH Bílany, který ale po chybě na rozdělovači skončil s časem 44,87s (PP 43,20s) až na 21. místě.

Po krátké přestávce na úpravu dráhy a občerstvení rozhodčích mohla soutěž pokračovat kategorií žen. V té se jako první připravovalo družstvo SDH Tučapy, které ještě v loňském roce soutěžilo za SDH Holešov. Útok byl slibně rozběhnutý, ale výsledný čas 21,34s (LP 21,24s) stačil až na nepopulární 4. místo.

Dalším týmem na startu byl pravidelný účastník PHL, a to družstvo z Podhradní Lhoty. Tomu se ale také nedařilo dle svých představ a jejich výsledný čas 23,32s (LP 21,69s) stačil až na 6. místo.

Třetím ženským týmem v pořadí byly ženy SDH Nětčice, které se ukázali při premiéře na dráze v Karolíně docela dobře a jejich výsledek 22,37s (PP 21,11s) bral konečné 5. místo.

Jako čtvrté se na základně připravovalo mladičké družstvo SDH Prusinovice. To ale ukázalo, že umí předvést útok hodný konkurence a čas 23,95s (LP 22,74s) pro ně znamenal 7. místo.

Pátým v pořadí byly ženy SDH Rymice. Zkušený tým předvedl pěkný útok, ale 20-ti vteřinovou hranici nepřekonal a tím si zajistil výsledné 3. místo (LP 20,00s,PP 20,49s).

Předposledním týmem v pořadí se chystali ženy SDH Loukov. Loňské vítězky soutěže na Karolíně se chtěli opět ukázat, že patří mezi favoritky oprávněně. Menší prostřik na LP znamenal, že ani tento tým nepokoří onu 20-ti vteřinovou hranici a čas 20,09s (PP 19,39s) stačil „jen“ na stříbro.

Né nadarmo se říká „nejlepší na konec“. Platilo to totiž i v kategorii žen na soutěži v Karolíně. Jako poslední tým se totiž chystal průběžný vedoucí PHL, ženy SDH Rychlov. Mladé družstvo ukázalo svou touhu po úspěchu a časem 19,36s (PP 18,70s) zvítězilo.

Následovalo shrnutí a zapsání výsledků a také příprava cen a konečného nástupu k vyhodnocení soutěže. Zhruba v 15,20 hodin byl vyhlášen nástup družstev k vyhlášení výsledků soutěže. Zástupci pořadatelů předali věcné a finanční ceny, poděkovali všem soutěžícím, rozhodčím a divákům za zdárný průběh a III. ročník soutěže „O pohár obce Karolín“ v požárním útoku ukončili.


SKEJSY, SDH Karolín
www.sdhkarolin.cz

Fotky ze soutěže můžete shlédnou na webových stránkách SDH Karolín nebo také zde
http://spake.rajce.idnes.cz/7.6._-_Karolin%2C_Horni_Lhota_ZLPS/