Přílepy 12.7.2008 - PHL 2008

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: Oča - Přílepy
Vydáno dne 18. 07. 2008 (5790 přečtení)




Dne 12.7.2008 se v přílepském zámeckém parku konala další soutěž zařazená do PHL 2008. V Přílepích tradičně padají velice dobré časy, a tak se diváci mohli těšit na kvalitní soutěž. Krásné počasí, studené pivo, tradiční speciality zámeckého bufetu.


Ve 13:30 se na start začalo chystat první družstvo z pouze dvanácti družstev mužů, a to družstvo Přílepy B. Jako letos už tradičně přílepské „béčko“ nedokončilo útok, a tak se na start připravili kluci z Nové dědiny. Těm se sice útok poměrně povedl, ale zdvižený červený praporek nad hlavou hlavního rozhodčího signalizoval, že je pokus také neplatný – nenašroubovaný koš.

Poté následoval jeden z favoritů na vítězství v soutěži a to družstvo z Karolína. Ale klukům se útok nepovedl podle jejich představ a s časem 21,02s rozhodně spokojení nebyli. Dalším týmem na startu byly Tučapy. Ti nakonec zastavili časomíru na čase 20,56. Po nich se na start připravilo domácí „áčko“,  které se chtělo po několika nepovedených závodech doma ukázat v dobrém světle. To se jim i přes prostřik obou proudařů  povedlo a za čas 18,23 brali celkové třetí místo. Poté následovala trojce pokusů, které se nedostali pod dvacet sekund a to v podání družstev z Pravčic, Dobrotic a Vítonic.

Ovšem po nich se na start postavilo družstvo mužů z Bořenovic a krásným útokem v čase 17,74 se ujalo průběžného vedení soutěže.

Následovaly Ludslavice s časem 20,84 a pěkným pokusem se prezentovali kluci z Podhradní Lhoty 18,35.

Posledním týmem mužské kategorie byl Rychlov a opět se ukázalo, že kluci letos nemají v PHL konkurenci a útokem s časem 17,24 soutěž vyhráli.

Po krátké přestávce následovala soutěž žen. První se představily holky z Prusinovic, ale těm se nezadařilo a útok nedokončily. Jako druhé se na start postavila děvčata z Tučap a časem 19,86 brala druhé místo. Nedařilo se Loukovu a Podradní Lhotě a taky holkám z Rychlova. Za to Rymice se ukázaly ve skvělé formě a časem 18,68 ( na pravém proudu 17,63 ) si odvezly první místo.

Po závodu žen se ještě diváci mohli podívat na jediné družstvo starých pánů z Rychlova, které časem 19,09 ukázalo, že když se to umí, tak věk není překážkou.

Následovalo shrnutí, zapsaní výsledků a celá soutěž byla ukončena předáním cen.

                                                        Jirka Očadlík - SDH Přílepy