3.8.2008 Podhradní Lhota - PHL 2008

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: Zdeněk Žejdlík
Vydáno dne 06. 08. 2008 (6900 přečtení)




V neděli 3.8.2008 se konala další soutěž zařazená do PHL v Podhradní Lhotě. Začátek soutěže proběhl ve 13,15 hodin nástupem soutěžních družstev a poradou velitelů. Soutěže se zúčastnilo celkem 17 družstev mužů a 9 družstev žen.

Ve 13,35 hodin se připravilo na start první soutěžní družstvo mužů, a to z Olšovce (PR), kteří dokončili svůj požární útok v čase 18,87s, což jim nakonec stačilo na bronz.

Po Olšovci následovalo družstvo Kunovic (VS), které po zaváhání pravého proudaře dosáhlo času 20,05s a skončilo na 4. místě.

Jako třetí se na start postavilo družstvo z Nové Dědiny, které dosáhlo času 20,71s a skončilo na 6.místě.

Následoval útok jednoho z nejsilnějších družstev z PHL, které se průběžně řadí na 2.místo letošního ročníku PHL a tím byly Bořenovice, které ale po zaváhání levého proudaře skončily až na 9.místě s časem 25,59s (PP 17,90s).

Jako šestý v pořadí se na startu připravují muži z Karolína - po malé chybě na košíku skončili na 5.místě s časem 20,39s.

Následovaly družstva Ludslavice,Vítonice – pravidelní účastníci PHL.


Jako 9. v pořadí startoval průběžný vedoucí PHL 2008 a tím nebyl nikdo jiný, než Rychlov a ten taky potvrdil svou formu časem 18,53s a skončil na 2.místě a zároveň  získal patnáct bodů do bodování PHL.

Soutěž se nevydařila klukům z Přílep B, Seninky, Počenic, Tučap, Dobrotic, Bystřičky a také domácímu týmu z Podhradní Lhoty po zaváhaní levého proudaře.

V Podhradní Lhotě soutěžní trať a soutěžní podmínky nejvíce vyhovovaly družstvu z Horního Újezda (PR), které ukázalo pěkný útok s výsledným časem 18,12s,  kterým si zajistilo 1. místo v soutěži.

Po malé přestávce se představily také ženy. Krásný čas předvedly holky z Kunovic B, a to 18,65s a odvezly si pohár za 1. místo, druhé skončily holky z Rychlova s časem 19,21s a na třetím místě se umístily holky z Rymic 19,43s.


Holky z Loukova se musely v této soutěži spokojit se 4. místem po prostřiku pravého proudu.

Stejně jako muži i ženy z Podhradní Lhoty skončily v poli pořažených.

Dále se v této kategorii zúčastnily družstva - Kunovice A, Tučapy, Býškovice a Komárovice.

Na závěr soutěže předvedli své výkony zkušení starší páni. Bezkonkurentně nejlepší požární útok v této kategorii provedlo družstvo z Rychlova s časem 20,22s. Na druhém místě skončilo družstvo z Komárna, které po zaváhání na rozdělovači ukončili svůj pokus s časem 36,10s. Domácí starší páni dosáhli času 41,90s – chlapy na proudech v této soutěži neukazáli své kvality.

Celé odpoledne této soutěži přálo krásné slunečné počasí, ale aby závodníkům a všem návštěvníkům nebylo příliš horko, při nástupu k vyhlášení výsledků nás ovlažila nečekaná sprška :-)

Zdeněk Žejdlík - SDH Podhradní Lhota