VCÚ - Na první soutěži rekord!

Autor: Tomáš Valda (tomas.valda@kuncice.eu), Téma: VC Ústeckoorlicka, Zdroj: www.sdhcernovir.com
Vydáno dne 12. 05. 2008 (1161 přečtení)




Na hasičské cvičiště do Rybníku se sjela družstva z okresu Ústí nad Orlicí, aby poměřila co přes zimu zlepšila a pozměnila ve svém provedení požárního útoku. Nejlépe se připravilo družstvo žen z České Rybné, které překonalo rekord VCÚ a dostalo bonus 5ti bodů.



Na první soutěž do Rybníku se sjelo celkem 38 hasičských (24M a 14Ž) družstev, aby si rozdělila body z prvního závodu seriálu soutěží Velké ceny Ústeckoorlicka. Trať v Rybníku byla vždy rychlá, i pro muže jsou zde připraveny pouze dvě hadice B a sklopné terče. Možná proto zde padl hned rekord v ženské kategorii a téměř byl překonán i rekord Letohradu, který stanovili 10.září roku 2005 na soutěži "Pod hradem Lanšperkem". Jeho hodnota zůstává již dlouho nepřekonaná. (15,52s)

V mužské kategorii opět nejlépe odstartovalo do celého ročníku družstvo z Vysokého Mýta. Jako jediné překonalo hranici 16s a při jejich pokusu se tři roky starý rekord VCÚ na této trati "klepal", ale nakonec pokořen nebyl. Jak už bývá na Ústeckoorlicku mezi muži zvykem, na předních místech se opět objevila družstva Bystřece A i B, Lanšperk, Letohrad-Červená a Dolní Třešňovec B. V Rybníku vždy nějací favorité pohřbí svůj dobře rozběhnutý pokus nějakou chybou a poté končí ve spodních částech tabulky, letos to odnesla družstva Letohradu, Letohradu-Kunčic B, Přívratu, Lanškrounu D a dalších. Celkem těchto družstev byla v kategorii mužů 7.

Neplatné pokusy se nevyhnuly ani družstvům z "něžnější" kategorie. Ve výsledkové listině skončila hned 3 družstva se zápisem NP(=neplatný pokus), mezi nimi i domácí, kteří startovali jako první družstvo soutěže. Co se nepovedlo domácím, se naopak povedlo družstvu žen z České Rybné, které hned na první soutěži ukázali, že půjdou tvrdě za obhajobou loňského titulu. Na start se postavila děvčata jako třetí, ale na výsledkové listině byla psaná jako první své kategorie, když svým nádherným časem 18,22s překonala rekord VCÚ, čímž podle nové změny v pravidlech dostanou bonus 5ti bodů. Dalším družstvem, kterému se povedlo atakovat hranici 19s bylo družstvo žen z Horního Třešňovce. To e jim nakonec ale nepovedlo a skončili s časem 19,03 na druhém místě před Letohradem - Červenou.

Autor článku: Tomáš Franz

Foto: sdhcernovir.rajce.idnes.cz/20080510_VCU-001_Rybnik/